Een bril dragen in de zomer: the struggle is real!
30 maart 2017 

Een bril dragen in de zomer: the struggle is real!

Bovendien begint met het uitkiezen van een leuk model gegarandeerd de zomer voorpret! Maar wat als je een brildrager bent? Ga je dan voor lenzen tijdens het zonnebrillenseizoen? Of wissel je jouw gewone bril af met een zonnebril? Omdat wij deze en andere dilemma’s maar al te goed kennen, hebben we een paar struggles die brildragers in de zomer ervaren op een rijtje gezet. Natuurlijk dragen we ook oplossingen aan zodat je optimaal van de zomer kunt genieten.

Bril op, bril af

Gewone bril af, zonnebril op, zonnebril af, gewone bril ophet voortdurend wisselen tussen zonnebril en gewone bril kan behoorlijk vermoeiend zijn. Maar wist je dat er meekleurende glazen bestaan die reageren op Uv-stralen? Zo stemt je bril de kleur van de glazen continu af op de felheid van het licht. Ideaal als je jouw favoriete montuur altijd en overal wilt dragen.

Een glijdende bril op hete dagen

Wanneer op hete dagen de straaltjes zweet over je gezicht lopen kan een bril behoorlijk vervelend zijn. Door het transpireren glijdt de bril van je neus en ben je constant bezig hem weer op zijn plek te schuiven. Voor dit probleem is iets slims bedacht: nerdwax. Dit is wax die je op de neusbrug van je bril smeert zodat deze niet wegglijdt. Natuurlijk zweet je geen druppel minder door deze oplossing, maar je bril blijft in ieder geval goed op je neus zitten.

Een duik in zee met of zonder bril?

Ook een heerlijk dagje strand is voor een brildrager een uitdaging. Een frisse duik in zee leidt vaak tot een dilemma; hou je het hoofd boven water en de bril op je neus, of ga je kopje onder en laat je de bril achter op het strandlaken? Wanneer je geen zin hebt in concessies bestaan er zwembrillen op sterkte. Zowel ideaal in zee als tijdens het baantjestrekken in het zwembad.

Beslagen bril in de jungle

Wanneer je op vakantie gaat naar een tropische bestemming kan de hoge luchtvochtigheid even wennen zijn. Het klamme weer zorgt niet alleen voor een plakkerig gevoel; het leidt ook tot beslagen brillenglazen. Ook hier bestaan oplossingen voor zodat je scherp blijft zien, waar je ook bent op de wereld. Er bestaat namelijk een anti-fog gel waar je je brillenglazen mee in kunt smeren zodat je 8 uur lang geen last van beslagen glazen hebt. Mocht je beslagen brillenglazen echt storend vinden dan zijn er zelfs speciale glazen op de markt die nooit beslaan.

Ben jij een brildrager en herken je deze struggles?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?