Durf  jij  je talent te leven?

Kiezen voor zekerheid

In sommige gevallen laten we niet zien waar we goed in zijn, omdat dat voor ons normaal is. Of zwakken we het zelfs af waar we goed in zijn, vanuit een soort bescheidenheid of onzekerheid. Dat zorgt ervoor dat we de stap niet durven te nemen naar hetgeen waar we echt naar verlangen. En dus laten we het bij het vertrouwde en kiezen we voor zekerheid.

Toch zal het het diep van binnen gaan knagen. Je voelt dat hetgeen dat je doet, je niet gelukkig gaat maken. Wat doe je dan? Durf je al je zekerheden over boord te gooien en op zoek te gaan naar jouw droombaan? Durf jij je talent te leven en je verlangens te volgen…hoe spannend ook?

4 goede vragen

Soms weten we niet eens meer wat onze verlangens zijn, hierbij 4 vragen om je op weg te helpen.

  1. Wat deed je het liefst als kind?
  2. Waarvan droomde je en wie of wat wilde je worden als je later groot zou zijn?
  3. Wat gaat jou gemakkelijk af waar anderen veel moeite voor moeten doen?
  4. In hoeverre komen de antwoorden die je hierboven geeft nu terug in je werk en leven?

In beweging komen

Misschien hield als je kind enorm van kleuren of buiten zijn. Maar ben je dit door omstandigheden minder gaan doen. Pak je agenda er eens bij en plan deze dingen weer voor jezelf in. Maar ga ook dieper met deze vragen aan de slag en kijk of je het in je huidige werk kunt toepassen of dat er andere dingen voor nodig zijn. Zet kleine maar gerichte stappen om jouw talenten in te zetten (of als je wilt hele grote stappen). Maar kom in ieder geval in beweging, want als jij durft te leven naar jouw talenten en verlangens, dan voel je voldoening en heb je energie te over. Hoe mooi is dat!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?