Drie verschillen tussen mannen en vrouwen
08 december 2019 

Drie verschillen tussen mannen en vrouwen

Mannen en vrouwen verschillen van elkaar. Wat zijn de grootste verschillen? Ontdek het nu!

De wasmand als symbool

Heb jij dat wel eens gehad? Dat je de wasmand op de trap zet, in de ijdele hoop dat je geliefde op het briljante idee komt om UIT ZICHZELF! deze mee naar boven te nemen? Waarschijnlijk niet. Onze mannen zien die mand niet eens. Of ja, ze zien hem wel, maar lopen er dan met een grote boog omheen, foeterend welke idioot die wasmand daar nu zo levensgevaarlijk neerzet.

En ding tegelijk

Voor vrouwen is dat natuurlijk not done. Wij weten dat als er een wasmand op de trap staat, dat betekent dat de wasmand naar boven moet. Duh, logisch. Voor een man is dit een groot mysterie. Hoe kan hij dat nou weten? Er hangt geen bordje aan de wasmand met het opschrift: Breng mij naar boven. En aangezien de man geneigd is te denken aan n ding tegelijk, is hij tijdens het naar boven lopen in zijn hoofd bezig met dat ene ding. En een wasmand past daar niet bij.

Zwijgen is goud?

Een ander misverstand is het als wij overduidelijk laten merken dat er iets is. We zwijgen. Kijken stuurs voor ons uit. Scheppen het eten met een overdreven kracht op zijn bord en kuchen luidruchtig. Als de man op het lumineuze idee komt te vragen of er iets is, zeggen wij: Nee, niks, verwachtend dat hij, net als wij, allang weten dat er iets is en ook haarfijn voelen wat dat dan is. Maar zo werkt het niet bij mannen.

Mannen denken: Oh gelukkig, er is niks. Dan ga ik weer lekker verder met het lezen van de sportpagina. Hetgeen hem ongetwijfeld (waarschijnlijk pas later op de avond, net voordat jullie gaan slapen en hij een kusje opeist) een huil- of foeterpartij van onze zijde oplevert. Wedden dat hij dan een keer zegt: Maar ik vroeg toch of er iets was!?

Hem publiekelijk afvallen

Maar wij kunnen er ook wat van. Stel, jouw partner (die niet toevallig Lodewijk is uit zon pimp-je-huis-tuin-en-keuken-programma) enorm zijn best gedaan heeft bij het eigenhandig ophangen van dat ene fotolijstje. Hij hangt wat scheef, maar… hij hangt.

Als wij dan gezellig op een feestje staan te klieken met onze vriendinnen, wil het nog wel eens voorkomen dat we niet zelden in het bijzijn van onze wederhelft zijn zorgvuldig opgehangen kunstwerkje en plein public bespotten: Is ie de hele zaterdag bezig geweest met schroefjes kopen en een knots van een boormachine, hangt ie scheef! Whaaahahahaha! Dit is een messteek in de rug van onze geliefden. Met een dubbele schroef.

We zijn verschillend. Waar vrouwen hunkeren naar respect, begrip en bevestiging, groeien mannen van waardering, vertrouwen en acceptatie.

Tips:

  • Wil je dat hij die wasmand naar boven sjouwt? Ga dan niet zitten wachten tot hij het uit zichzelf doet, maar vraag het hem lieflijk. Laat daarbij vooral doorschemeren dat hij zo sterk is en dat het voor jou zon zwaar klusje is.
  • Als iets jou dwars zit, communiceer dit dan zo helder mogelijk, liefst met echte woorden. Met non-verbale passief-agressieve signalen kunnen mannen niet zo heel veel.
  • Maak hem nooit bespottelijk waar anderen bij zijn.
  • Doet hij iets voor jou? Waardeer het, ook al zou je het misschien zelf anders gedaan hebben.
Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?