Doen dit weekend: Naar de Uitmarkt Amsterdam
25 augustus 2017 

Doen dit weekend: Naar de Uitmarkt Amsterdam

Wat is de uitmarkt?

De Uitmarkt is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Amsterdam en staat symbool voor de aftrap van het culturele seizoen. Er zijn een tal van optredens op diverse podia in de stad en in de theaters zijn allemaal te gekke voorstellingen te zien. Het is ook nog eens gratis dus erg leuk om (een keer) naartoe te gaan. Dit jaar zijn er over het weekend verspreid 350 optredens te zien op 30 verschillende podia. Vast wel iets te vinden dus!

Wanneer is de uitmarkt?

De Uitmarkt vindt op 25, 26 en 27 augustus 2017 in Amsterdam plaats. Het begint op vrijdag met de opening vanaf een drijvend podium bij het Oosterdok (vlakbij Nemo en het Scheepvaartsmuseum). Tijdens de openingsavond komen Di-rect, Tania Kross, Pink Oculus, NDT, Tamino, Dolf Jansen, Dio ft. Idaly, Nora Fischer en Marnix Dorrestein, Wende en Boris, The New Cool Collective voorbij en de avond wordt gepresenteerd door Jrgen Raymann.

Op zaterdag en zondag is er een heel programma op diverse openbare podia en in vele theaters. De eerste voorstellingen beginnen om 11:00u tot in de late uurtjes. Op zondag wordt het weekend gebruikelijk afgesloten met de musical sing-a-long (ook op het podium bij Oosterdok).

Wat is er te doen?

Er is ontzettend veel te doen en te zien op de Uitmarkt en ieder houdt natuurlijk weer van andere dingen. Daarom moet je zeker even op de site van de Uitmarkt kijken, om te zien wat er allemaal te doen is. Je kunt kiezen uit dans, toneel, cabaret, musical, film, opera, jazz, pop, literatuur en kindervoorstellingen. Voor ieder wat wils dus! Ben jij van plan om erheen te gaan?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?