Do en don’ts bij het daten

Daarom vandaag een aantal do en don’ts bij het daten door Fleurflirt.nl

Wat moet je wél doen bij het daten?

Ontspan
Allereerst en wellicht het allerbelangrijkst: It’s just a date! Ga je niet in allerlei gekke outfits hijsen waar je je niet prettig in voelt, neem geen andere houding aan en wees gewoon jezelf. Hij is ook maar een jongen die het leuk vindt om met jou iets af te spreken. Je gaat gewoon een drankje doen met als doelstelling om er een leuke avond van te maken. Alles wat erbij komt is alleen maar meerwaarde.

Wees enthousiast
Nu je ontspannen bent, is de stap naar enthousiasme niet zo groot. Roep niet bij alles “Neeeee…. échtttt?! Wow, fantaaaastisch!”, maar wees wel geïnteresseerd en enthousiast over hetgeen hij vertelt en haak daar zelf op in met dingen die jij weleens meegemaakt hebt. Ben je van nature een kat-uit-de-boom-kijker en ben je in eerste instantie niet zo kletserig? Stel dan in ieder geval vragen die betrekking hebben op zijn verhaal zodat je het gesprek gaande houdt: Met wie was je dan, wanneer was dit, wat vond je daarvan, hoe heb je dat zo bereikt etc etc.

Houd oogcontact
Misschien wel het lastigste van alle tips, maar probeer je date aan te kijken. Je hoeft geen uren naar zijn ogen te turen, maar kijk hem aan wanneer jullie in gesprek zijn. Als je de hele tijd weg of naar beneden kijkt, maak je eenvoudig een ongeïnteresseerde indruk en dat wil je natuurlijk voorkomen!

Wat kun je beter mijden?

No phone please
Kssssttt…. weg met die telefoon. Zodra dat lichtje aanspringt kun je toch niet voorkomen dat je even kijkt wie jou appt of belt. Maar dat zorgt er wel voor dat direct je afgeleid bent en dat komt het gesprek en de sparkle niet ten goede. Dus telefoon in de zak of tas; bij thuiskomst mag je weer lekker appen en Tinderen!

Geen ondervragingen
Vragen stellen? Ja! Ondervragen? Nee. Zorg dat jullie gesprek niet een soort vraag-antwoord gesprek wordt: Waar kom je vandaan, hoe oud ben je, wat doe je dagelijks, waar woon je, waar ga je uit etc. Het geeft het gevoel dat je een checklist aan het afwerken bent.

Adieu ex
Last but not least… begin niet over exen! Hij niet, jij niet, period. Exen bespreken kan altijd nog, maar een date is daar niet een geschikt moment voor. Het lijkt daardoor of de ex nog steeds een rol speelt en het draait nu even om jullie alleen.

En nog één keertje omdat het kan: It’s just a date! Have fun!!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?