DIY | Waterverf Huis Decoratie
04 augustus 2019 

DIY | Waterverf Huis Decoratie

Ik heb mijn waterverf set weer eens uit de kast gepakt. Vroeger als klein kind vond ik het heel leuk om met waterverf te spelen. Nu had ik weer zin om eens lekker te spetteren en te kliederen. Als ik geen inspiratie heb doe ik de psychologie vlekken test. Je kent ze wel, de blaadjes met inktvlekken erop die worden gebruikt bij psychologische onderzoeken. Ik gebruik waterverf om vlekken te maken om zo een afbeelding erin te kunnen herkennen. Zo kwam ik onder andere op deze 9 schattige aardbeitjes. Ik laat je zien hoe makkelijk het is om zelf een kunstwerk te maken voor in huis.

Wat heb je nodig:

Waterverf: € 1,79 o.a verkrijgbaar bij hobbywinkels, speelgoedwinkels of op Valeda.nl
(druk) Papier: €0,90 verkrijgbaar bij de hobbywinkels of kunstwinkels
Glas water: €0,00
Kwast: € 0,35 o.a verkrijgbaar de Action
Fineliner: € 1,01 verkrijgbaar bij de boekhandel
Totaal: € 4,05

Aan de slag:

Stap 1
Gebruik wat dikker papier (bijvoorbeeld drukpapier) om te voorkomen dat het papier niet gaat krullen of bobbelen. Maak een een vlek met waterverf.

Stap 2
Dip je kwast in het water. Zorg dat de haren van de kwast goed met water doordrenkt zijn.

Stap 3
Veeg voorzichtig de vlek uit met een natte kwast.

Stap 4
Nu komt het leukste gedeelte. Voeg nog een kleur aan de natte waterverf vlek toe. Neem zoveel mogelijk geconcentreerde kleur op met de kwast.

Stap 5
Dip de kwast op één bepaald punt in de vlek. Laat de twee kleuren met elkaar dansen.

Stap 6
Kijk hoe het water met de twee kleuren reageert. Regisseer eventueel waar de kleuren heen moeten. Laat de waterverf vlek opdrogen.

Stap 7
Zoals ik al zei hou ik van kliederen met waterverf. Ik maak daarom expres verfvlekken. Neem je kwast en schud voorzichtig, of haal je vinger over de haren van de kwast heen.

Stap 8
Wanneer de vlek volledig is opgedroogd, kan je eventueel de vorm accentueren met een fineliner.

Het eindresultaat

Ik vond het zo leuk om te verven en ik kreeg zulke leuke reacties dat ik helemaal los ben gegaan. Uiteindelijk heb ik een hele fruitcollectie set gemaakt. Wat vind je ervan?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?