DIY | Typografische Veren

Gisteren heb ik inspirerende afbeeldingen opgesnord van mogelijke DIY-projecten met veren. Het enige wat je nodig hebt, is een stempel en wat acrylverf. Ik laat jullie de tutorial zien hoe je simpel en snel een tekst op een veer zet.

10

Benodigdheden:

01

Veren: €0,00 Op straat liggen de mooiste veren of bij de kinderboederij met een pauw.
Stempels: €2,50 verkrijgbaar bij Hema
Kwast : €0,30 verkrijgbaar bij Action
Acrylverf: €0,69 verkrijgbaar bij Action
Totaal: €3,49

Stappen:

02

Stap 1: Leg de letters van het woord of de zin op een rij. Vergelijk de lengte van het woord met de lengte van de veer en bepaal of het woord op de veer gedrukt kan worden.

03

Stap 2: Met een kwastje en acrylverf beschilder je de letters van de stempel.

04

Stap 3: Bestempel je veer. Let hierbij op dat je iets van een papiertje onder de veer legt. De verf kan namelijk door de haartjes van de veer heen drukken. Laat de verf goed drogen en je hebt je eigen bestempelde veer.

Eindresultaat:

05

06

11

07a

08

Zoals je ziet is het heel simpel om een veer te bestempelen. Ik vind de tekst een leuke toevoeging aan de veer geven. Zelf heb de veren bij elkaar gebundeld en als woonaccessoires in huis gezet. Het is ook heel leuk om een veer met een persoonlijke tekst weg te geven of aan een cadeautje vast te binden. Is eens weer wat anders dan een kaart.

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?