DIY | Sorbet Kleurige Vazen

Vazen verven

Ik besloot om twee flesjes te kleuren en een oude glazen vaas. Dit zou mooi als een eenheid bij elkaar staan. Om glas te kunnen verven heb je oorspronkelijk glasverf nodig. Het nadeel van glasverf is dat het nogal transparant is en dat je de dekking goed moet opbouwen. Om n vaas te schilderen heb ik dan heel veel verf nodig. Zonde vind ik, daarom zocht ik naar een andere oplossing.

Ik kwam uit bij (radiator) lakverf. Lakverf werkt ook heel goed omdat het waterdicht is en dat is wel nodig bij een vaas. Gebruik wel lakverf wat bedoelt is voor op ijzer en niet op hout, dit pakt namelijk beter op glas. Ik wilde graag elke vaas een andere kleur verven, maar omdat ik het te duur vond om drie verschillende kleuren lakverf te gebruiken heb ik een andere oplossing bedacht. Kijk maar mee.

Wat heb je nodig:

Verzamel het volgende:

  • Mengbakje: 0,00 gebruikt verpakkingsmateriaal
  • Vaas: 0,00 gebruikte glazen fles of pot
  • Witte lakverf: 3,99 verkrijgbaar bij Action
  • Kleur Acrylverf: 2,00 voor zes tubes verkrijgbaar bij Action

Totaal: 5,99

Aan de slag:

Stap 1:
Giet een kleine hoeveelheid lakverf in je meng bakje.

Stap 2:
Geef de witte verf kleur met 1 2 kloddertjes acrylverf.

Stap 3:
Meng de verf tot n gekleurd geheel.

Stap 4:
Giet een bodempje verf in de vaas. Wees voorzichtig dat je de rand niet raakt.

Belangrijk!
Voordat je de vaas gaat verven is het belangrijk dat de vaas goed ontvet is. Dit kan met ammoniak, alcohol of met kokend heet water. Zorg ervoor de vaas volledig droog is voordat je begint, anders pakt de verf niet.

Stap 5:
Draai de vaas voorzichtig rond zodat de verf zich verspreid. Speel met overlappingen en hoogte verschillen.

Stap 6:
Laat de verf volledig drogen voordat je de vaas gaat gebruiken. De duur hangt af aan de dikte van je verf.

Eindresultaat:

Tot slot

Het kleuren met lakverf werkt heel goed, zolang je maar rekening houdt dat je een kleine hoeveelheid acrylverf gebruikt. Anders kan het voorkomen dat de verf niet meer waterdicht is. Ik vind het eindresultaat heel leuk geworden. De vaasjes zien er bij elkaar zo lief en snoeperig uit. Net sorbet ijsjes.

Liefs,
Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?