DIY: make-up remover met amandelolie
19 maart 2015 

DIY: make-up remover met amandelolie

De twee ingrediënten die je nodig hebt voor deze make-up remover zijn amandelolie en water. Amandelolie werkt verzachtend en is te koop bij de drogist, voor nog geen 3 euro voor een flesje van 100 ml. Online bestellen kan natuurlijk ook, dan krijg je een grote fles en ben je goedkoper uit.

Water klinkt lekker makkelijk, maar je kan helaas beter geen kraanwater gebruiken voor deze DIY, want dat bederft te snel. Kies in plaats daarvan voor zuiver water. Je kan dit voor nog geen 50 cent kopen bij de supermarkt.

Om de make-up remover te bewaren heb je een flesje nodig. Je kan een verpakking van iets anders hergebruiken (goed schoonmaken!) of je kan een reisflesje kopen bij een drogist/Hema/Action.

Het maken van de remover is heel simpel. Je vult eerst het flesje met water tot deze halfvol is en dan vul je de rest van het flesje met amandelolie.

Schud het flesje goed, doe wat op een wattenschijfje en je kan je make-up verwijderen. De amandelolie is zacht voor je huid, maar natuurlijk ook een beetje vettig. Gelukkig kan je dit (en de laatste make-up resten) weer goed verwijderen met een facewash of gewoon wat tonic.

Hebben jullie wel eens zelf een make-up remover gemaakt?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?