DIY | Kastje oppimpen met Washi Tape
20 juli 2014 

DIY | Kastje oppimpen met Washi Tape

Tape kan je bijvoorbeeld kopen bij washi-tape.nl. De gele tape met een zig-zag patroon vond ik er het leuks uitzien en zo een paar dagen later lag deze in mijn bus. Ik ben mijn halkastje gaan op pimpen. Meestal om een interieur te veranderen, pas ik mijn huis accessoires aan. Denk hierbij aan kussentjes, beeldjes, fotolijstjes enzovoorts. Iets wat ik niet zo snel aanpas is het meubilair. Dat kost veel meer moeite omdat er negen van de tien keer verf aan te pas komt. Daarin tegen is Washi-Tape is een leuke tijdelijke oplossing om je meubilair (zoals een kastje) aan te passen. Ik laat twee versies zien met Wahi Tape metamorfose.

Wat heb je nodig:

(optioneel) Liniaal: 0,50 verkrijgbaar bij Action
Schaar: 0,49 verkrijgbaar bij Action
Washi Tape: 2,49 voor 10 meter verkrijgbaar bij washi-tape.nl
Kastje: 0,00 Totaal: 3,48

Stappen:

Stap 1: Kies op welke plek je de Washi Tape wil plakken. Meet de lengte van het stuk wat je wilt beplakken.

Stap 2: Knip het stukje tape op je juiste lengte af en plak het op zijn plek.

Stap 3: Je kan zoals in stap 1 en 2 netjes meten en knippen of je kan net zoals ik, vanaf de rol plakken en afscheuren. Dit wekte voor mij het snelst en zo het prettigst.

Stap 4: Beplak alles wat je wilt veranderen. Als je de tape permanent wilt laten zitten, dan raad ik je aan om een laag Mode Podge er op te smeren. (Bekijk voor Mode Podge tutorial de DIY Wereld Tafelblad)

Eindresultaat:

Het is eigenlijk zo simpel dat je het bijna geen DIY-project meer kan noemen. Het enige wat je hoeft te doen is knippen en plakken. Zo zie je maar, dat je met iets simpels een grote verandering kan maken in je interieur. Welke transformatie vind jij het beste gelukt?

ik hoop dat jullie dit een leuk project vonden.

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?