DIY herfst decoratie

We gingen voor je op zoek naar leuke zelfgemaakte decoraties voor in huis. Je maakt ze allemaal gemakkelijk en vrij snel zelf. Je kan natuurlijk ook een kant en klaar stukje in de winkel kopen maar is het niet veel leuker om het zelf te maken. Nodig een paar vriendinnen uit voor een lekkere warme kop chocolade melk en ga samen aan de slag. Net zo gezellig toch?!

(credits: A Subtle Revelry)

Versier je pompoenen met puchpins en/of splitpennen, je kan zowel kleine als grote pompoenen hiermee versieren. Zijn ze niet leuk?

Neem een aantal kunstbladeren en smeer deze in met lijm, besprenkel deze dan met wat glitters. Sla een gaatje in het blad en haal er een touwtje door. Maak een leuke lijn met herfstbladeren in verschillende kleuren. Je kan natuurlijk ook voor witte glitters kiezen voor de al wat winterse look. Laat met deze herfstbladeren je huis de komende maanden sprankelen.

(credits: allysonbakerdesign)

Je hebt vast nog wel ergens een oud gehaakt kleedje (of anders heeft een oude tante of oma het nog wel voor je). Versier je pompoenen ermee en geef dat oude kleedje weer een nieuwe functie.

Ook met dennenappels creer je in een handomdraai een hefstachtige look aan bijvoorbeeld al
bestaande
vazen en kannen.

Neem een oude bladhark, het liefste n die al aardig aan het verroesten is. Versier deze met diverse herfsttakken. Bind onderin een strik van touw op de plek van de oude aanhechting van de steel.

Hol een pompoen helemaal uit, je kan hier zien hoe je dat doet. Wees voorzichtig en maak geen gaten, zorg er wel voor dat al het vruchtvlees uit de pompoen is. Hierna kan je er echte bloemen of nepbloemen inzetten. Na een aantal dagen kan je de pompoen gaan ruiken, dus vervang je pompoen na een dag of vijf om nare luchtjes te voorkomen.

Kaarsjes doen het altijd goed tijdens de donkere dagen. Het geeft sfeer en een gevoel van warmte, kies een aantal potten in de vorm en formaat, die goed in jouw interieur passen. Kies wel voor een ruime opening aan de bovenkant zodat de kaars genoeg zuurstof krijgt om te branden. Zet de waxinelichtjes in een klein glaasje in je pot en vul de pot om het glaasje heen met bijvoorbeeld eikels, mais of sierfruit.

En is dit geen leuke binnenkomer? Hoe je deze krans maakt lees je hier.

Ga jij n van deze decoraties maken?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?