DIY Hangplanten

Totdat ik deze foto een paar maanden geleden op Etsy voorbij zag komen! Dt is het! Maar yikes, de prijs is het dus cht niet. Vanaf dat moment probeerde ik het uit mijn hoofd te zetten. Dat ging niet, kan ik je vertellen. En dus ben ik zelf aan de slag gegaan! Easy-peasy en zn leuk projectje!


Benodigdheden

– Bakje (ik gebruik eentje van de ikea, eigenlijk bedoeld voor bestek)

– Een plantje (ik gebruikt Rhipsalis plantjes)

– Dik touw

– Haakschroef/oogschroef (n per plantje)

– Grond voor het ompotten.

Aan de slag

1. Trek het touw door het gat van het bakje en haal de oogschroef door het koord. Als je een haakschroef hebt kun je dit overslaan.

2. Maak nu een dubbele knoop aan het uiteinde van het touw en trek dit goed strak.

3 tm 5. Haal de plant uit het plastic potje, stop een bodempje grond in het nieuwe bakje en stop de plant erin. Gooi er nog wat grond bij en druk dit voorzichtig aan.

6. Boor een gat in de muur en schroef vervolgens de haak in de muur. Als je net als ik een schroefoog hebt gebruikt zit het plantje er al aan vast. Draai het plantje voorzichtig (horizontaal, dus niet op zn kop) mee terwijl je de schroef in de muur draait. En klaar! Is het zo makkelijk? Ja, het is echt z makkelijk!

Je zou de haakschroeven/oogschroeven ook kunnen vervangen door spijkers of (houten) kapstokknoppen. Dat geeft weer een heel ander effect! Of het touw vervangen door een leren bandje of een kettinkje.

Ik ben echt ZO enthousiast over dit project! Mijn plantjes hangen aan de zijmuur van mijn toilet en ze fleuren letterlijk het gehele toilet op. Het voelt zo lekker fris, natuurlijk en alsof er plotseling heel veel zuurstof in mijn kleine toilet is. Haha! De rest van mijn toilet is heel wit, dus het groene van de plantjes knalt er mooi uit. Ik ben er echt heel blij mee. Zo blij, dat ik soms zelfs wat langer genietend op het toilet blijf zitten. Liefs, Shifra

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?