Dit is de reden waarom in Nederland op vakantie gaan te gek is!
10 oktober 2018 

Dit is de reden waarom in Nederland op vakantie gaan te gek is!

Betaalbaar

Op vakantie gaan in Nederland is vaak een stuk goedkoper dan het buitenland. Je hebt namelijk geen reisdagen en daardoor geen reiskosten zoals een vliegticket, treinkaart, benzine, tolwegen en een eventuele extra tussenovernachting. Daarnaast zijn er in Nederland ook veel plekken te vinden, waar je tegen een redelijk tarief op vakantie kunt gaan. Denk maar eens aan een plekje op een boerencamping bijvoorbeeld.

Met je eigen huisje op pad

Nederland leent zich er perfect voor om met je eigen ‘huisje’ op pad te gaan. Daarmee bedoelen we een caravan, een vouwwagen, camper of helemaal hip tegenwoordig zijn de campervans in de vorm van een vintage Volkswagenbusje. En heb je wel eens gedacht aan aan permanente plek te huren of te kopen? Daarvoor kun je bijvoorbeeld op de site van Stekelbos caravans kijken naar stacaravans of (verrijdbare) camping chalets.

Waar kun je heen?

Er zijn zoveel leuke plekken in Nederland om naartoe te gaan, dat we niet eens weten waar te beginnen. Zelf zijn we enorm fan van de waddeneilanden. De stranden zijn daar zo wijds en de natuur nog zo vrij. Daar kunnen de hutjemutje stranden van de populaire vakantielanden niet tegenop. Maar ook de Veluwe, Zeeland, Friese Meren of leuke steden als Amsterdam, Maastricht, Breda etc etc zijn zeker een tripje waard!

To do: Fietsen

Als je in ons eigen land op vakantie gaat, is fietsen echt een aanrader. Je moet er wel van houden natuurlijk, maar Nederland leent zich daar zo goed voor. We hebben natuurlijk weinig heuvels en veel groen dus perfect voor een mooie tocht op je stalen ros. Is dat iets voor jou? Lees dan ook even ons artikel met de leukste fietsroutes!

To do: Pretparken

Heb je een gezin met (kleine) kinderen? Dan is het wellicht een leuk idee om in de buurt van één van onze pretparken te zitten. Vaak zijn er wel leuke deals te vinden, waardoor je schappelijk gebruik kunt maken van het pretpark. Zo creëer je voor jong en oud een leuke vakantie!

To do: Museumjaarkaart

Ook een leuke tip is het aanschaffen van een museumkaart. Deze kost €64,90 voor één jaar en je kunt daarmee gratis 400 musea in Nederland bezoeken. Dat zijn toch heel wat leuke uitstapjes die je in je vakantie, maar ook in de rest van het jaar, kunt maken.

Ga jij weleens op vakantie in Nederland? En waar ben je zoal geweest?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?