7 dingen waar onbewust veel calorieën in zitten
28 december 2023 

7 dingen waar onbewust veel calorieën in zitten

Met het nieuwe jaar in zicht, zullen er weer een hoop mensen zijn die 'afvallen' als goed voornemen hebben. Nu zijn wij verre van een diëtist, maar we hebben wel een paar dingen ontdekt waar heel veel calorieën in zitten. Producten waarvan wij in eerste instantie niet hadden verwacht dat het zoveel zou bevatten. Daarom delen we deze graag met jou, dan kun je die calorieën alvast vermijden.

1. Stokbroodje kruidenboter
Ken je die stokbroodjes die je thuis in de oven doet en al vooraf gevuld zijn met kruidenboter? Ze zijn heerlijk en je hebt er in no time 3 opgegeten. In 1 stukje blijkt 67 kcal te zitten, dat tikt dus heel snel aan zonder dat je het direct door hebt. Een eyeopener wat ons betreft.

2. Vruchtensap 

Het klinkt zo gezond, een vruchtensap. Of je het nou uit een pak drinkt of vers geperst, in vruchtensappen zitten veel suikers en daarom ook veel calorieën. Het zal per soort verschillen, maar in een glas sinaasappelsap zit zo al 100 kcal. Dat hadden we niet verwacht!

3. Noten 

Hoewel noten (ongebrand en ongezout) gezond zijn, bevatten ze wel veel calorieën. Niet echt handig als je wilt afvallen dus, tenzij je ze bewust inzet. In een handje noten (zo'n 25 gram) zitten namelijk al 150-175 kcal.

4. Een broodje gezond 

Het klinkt zo gezond, maar als je alle ingrediënten inclusief het stokbroodje bij elkaar optelt, dan bevat een broodje gezond zomaar 460 kcal. Dat is een zware lunch.

5. Olijfolie

Je hebt iets van olijfolie, bakboter, kokosolie nodig om je eten in te bereiden, maar wij wisten niet dat hier zoveel calorieën in zitten. Zo bevat een eetlepeltje olijfolie al gauw 100 kcal. Dat is fors!

6. Cruesli  

In cruesli zitten veel suikers, iets waar we ons niet altijd bewust van zijn. Daarom zitten er ook veel calorieën in. In 1 portie voor het ontbijt (ongeveer 4 eetlepels = 40 gram), zitten al meer dan 190 kcal terwijl je wellicht niet het idee hebt dat je heel zwaar ontbeten hebt. Echt verborgen calorieën dus. 6. Cruesli  In cruesli zitten veel suikers, iets waar we ons niet altijd bewust van zijn. Daarom zitten er ook veel calorieën in. In 1 portie voor het ontbijt (ongeveer 4 eetlepels = 40 gram), zitten al meer dan 190 kcal terwijl je wellicht niet het idee hebt dat je heel zwaar ontbeten hebt. Echt verborgen calorieën dus.

7. Chocolade kruidnoten

Oke, ze zijn zoet en een tussendoortje dus wellicht ligt deze wat meer voor de hand, maar wij schrokken toch even toen we ontdekten dat in een enkele chocoladepepernoot al 20 kcal zitten! Laat staan in die zak die je in no time half leeggegeten hebt, oeps!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?