Digitale oktober woonmaand
14 oktober 2020 

Digitale oktober woonmaand

Oktober is de digitale woonmaand en daar schreven wij deze post over.

Aan de slag in huis

Wat is het een gek jaar he. De meeste mensen zijn zoveel meer thuis dan ze gewend waren. Terwijl veel bedrijven, organisaties en branches het zwaar hebben ging het in de interieurbranche; interieur winkels, bouwmarkten en tuincentra juist heel goed.

Mensen gingen massaal aan de slag in en rondom hun eigen huis. Een huis werd namelijk ineens ook de werkplek, een restaurant en kinderopvang/school ineen. Dus dat vraagt natuurlijk om praktische aanpassingen. Ook zag je dat mensen van hun huis meer een echt thuis wilde maken. Door het vele thuis zijn is het nog veel belangrijker dat je je thuis voelt in je eigen huis en dat het een fijne plek is om te verblijven.

Verhuizen vanwege Corona?

Om mij heen hoor ik ook dat mensen nadenken over het verhuizen naar een plek op een veel grotere afstand van hun werk. Want ja, wanneer gaan we weer fulltime naar kantoor en hoe verder van de randstad, hoe meer ruimte, rust en m2 (over het algemeen) voor je geld. Het wordt door het digitale werkten steeds haalbaarder om landelijker wonen, terwijl je werk bijvoorbeeld nog steeds in de randstad is. Of echt op afstand werken vanaf bijvoorbeeld een vakantiehuis in Frankrijk, is soms ook een optie, tenminste als je goede wifi hebt. Tsja… we moeten er wat van maken toch!? En wie weet biedt deze gekke en nare periode ook wel weer kansen voor een fijne woon en leefplek.

Kortom deze oktober woonmaand is anders dan anders, maar fijn wonen en een echt thuis hebben is belangrijker dan ooit! Heb jij recentelijk nog iets in je huis aangepast?

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?