Deze 5 grappige feiten over slapen wil jij ook weten
21 september 2017 

Deze 5 grappige feiten over slapen wil jij ook weten

Dromen

Je droomt altijd over iemand die je ooit een keer in je leven hebt gezien. Het zullen geen nieuwe personages zijn, want die kunnen je hersenen zelf niet maken. Je droom is ook altijd geluidloos en als je wakker wordt uit je droom ben je vaak na ongeveer 5 minuten alweer de helft vergeten. Na 10 minuten ben je zelfs al ruim 90% van de droom kwijt.

Verschonen

Wist je dat veel mensen in een bed slapen dat al een maand niet verschoond is? Ongeveer 1 op de 8. Als je je daarbij bedenkt dat je per nacht een halve tot hele liter vocht verliest, dan krijg je toch wel een beetje de kriebels. Ook verlies je veel huidschilfers tijdens het slapen door het draaien, dus deze vervuilen je bed ook.

Slaaphouding

Elke slaaphouding schijnt iets over je persoonlijkheid te zeggen. Slaap je op je rug? Dan ben je volgens deze theorie een rustig persoon. Degene die op hun buik slapen zijn zelfverzekerd en als je op je zij slaapt ben je open en betrouwbaar. Klopt dat bij jou een beetje?

Vrouwen

Wist je dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen? Ja! Een halfuurtje extra ongeveer. Wij vrouwen kunnen namelijk beter multitasken en gebruiken dus een groter deel van onze hersenen. En die hersenen hebben dus meer rust nodig. Dus even wat langer in bed blijven liggen is vanaf nu compleet geoorloofd.

Vallen

Je kent dat gevoel vast wel, dat wanneer je bijna in slaap bent je in een put valt of struikelt. Dit gebeurt als je hersenen willen gaan slapen, maar de rest van je lichaam nog niet. Dit kan komen doordat je bijvoorbeeld stress hebt, te moe bent of in een rare houding in slaap valt. Je krijgt dan een schok, omdat je lichaam je weer wakker maakt.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?