Deodorant: waar moet je op letten?
23 augustus 2019 

Deodorant: waar moet je op letten?

De ene deodorant is namelijk de andere niet. Je hebt de afgelopen jaren misschien weleens gehoord van alcohol, aluminium en parabenen. Deze ingredinten wil je het liefst voorkomen in je deodorant want ze zijn schadelijker dan je denkt.

Aluminium

Aluminium staat bekend als ingredint die de kans op borstkanker vergroot. Echt wel schokkend, maar daarom ook hl belangrijk om te weten. Je gezondheid staat immers op nummer n.

Parabenen

Parabenen worden vaak gebruikt als conserveermiddel (datum verlenger). Ze zouden helaas een negatieve invloed hebben op de hormoonhuishouding. Nu is de discussie over dit onderwerp nog steeds niet helemaal afgerond. Maar in dit geval is het wellicht een idee om het zekere voor het onzekere te nemen.

Alcohol

Alcohol kan de huid irriteren en uitdrogen. Niet zo prettig wanneer jij net je oksels hebt geschoren. Juist dan wil je een product die een verzorgende en verzachtende werking heeft. Vermijd alcohol dus liever in een deodorant.

Let jij wel eens op de ingredinten van je beautyproducten?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?