Debet - Saskia Noort

Juni is de maand van het spannende boek. Ik kon dan ook niet achterblijven om een thriller uit de kast trekken. Mijn oog viel op Debet, het nieuwste boek van Saskia Noort.

Voor wie De Eetclub heeft gelezen, zullen de namen van de personages bekend voorkomen. Debet speelt zich namelijk tien jaar later af, wanneer Michel verongelukt.

Karen dacht dat ze een goed geregeld leven had, maar door de dood van haar man blijkt het leven alles behalve perfect. Terwijl ze afstand had gedaan van de Eetclub, verhuist Karen terug naar Bergen. Haar oude vrienden met hun luxe leven en ex-minnaar Simon zoeken dan ook weer contact.

Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee dochters door, probeert ze te ontdekken wat Michel voor haar geheim hield. Hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe harder ze moet vechten voor haar leven.

Debet las ik dankzij de fijne schrijfstijl in n dag uit. Er zijn spannendere boeken op de wereld dan het vervolg op De Eetclub, maar het roept genoeg vragen op om het boek niet weg te willen leggen. Karen is een interessant personage door de keuzes die ze maakt, de gedachten die ze heeft en het leven dat ze probeert te leiden. In Debet ontdek je het ware verhaal achter De Eetclub.

Mocht je De Eetclub niet hebben gelezen, dan is het boek nog goed te lezen naar mijn mening. Je mist wat achtergrondinformatie, maar wat duidelijk moet zijn voor Debet wordt in het boek toegelicht.

Een spannend boek, dat goed past bij een regenachtige avond.

Debet

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?