De weg naar bevlogen werken
29 januari 2015 

De weg naar bevlogen werken

In dit artikel gaan we het hebben over bevlogenheid en dat is met passie in je werk staan. Je werkt dan hard omdat je je werk leuk vindt. Daarnaast is bevlogenheid niet alleen maar prettig, het is ook heel productief. Je werkt hard, voelt flowmomenten waardoor de tijd voorbij vliegt. Wie wil dat nu niet?

Hoe ga je van passieloos werken naar werken met bevlogenheid?

Je kunt je gedachten benvloeden. Vind je het niet leuk en je denkt daar alleen maar aan, dan is het ook echt niet leuk. Het is echt wat jij er van maakt. Alleen jij kunt er voor zorgen dat je je werk leuker maakt.

Kijk naar jezelf: Ontdek wat je leuk vindt in het gewone dagelijkse leven. Kijk dan eens naar je huidige baan en kijk eens wat je er in terug vindt. Hou je van contact met andere mensen, geniet dan van het feit dat je dat hebt in deze baan. Vind je het leuk om je huis leuk in te richten, ga eens kijken of je de boel hier gezellig kunt maken.

Zijn er ergernissen, praat over je stressbronnen. Pot je je ergernissen of problemen op, dan word je daar gespannen van. Denk maar eens aan een bal die je onder water probeert te houden, die wil op de een of andere manier naar de oppervlakte komen. Dat gebeurt ook met je gevoelens. Druk je ze weg, des te harder komen ze naar je toe en altijd op de meest ongelegen momenten. Praat in oplossingen en in wat jij nodig hebt. Zo voorkom je negativiteit op de werkvloer want daar is niemand bij gebaat.

Kom voor jezelf op en geef je grenzen aan. Geef aan wat er nodig is. Dit kan moeilijk zijn, maar besef dat het een grote opluchting voor je kan zijn als je het wel doet. Mensen zullen het waarderen en je krijgt respect. Probeer het maar. Je kunt bij een onverwachts verzoek aangeven dat je er nog even over nadenkt en er vanmiddag of morgen op terug komt.

Helpt al het bovenstaande niet: Stop meteen met je werk en zoek uit wat je wel leuk vindt. Je maakt het jezelf onnodig zwaar en moeilijk!

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen, zei mij opa altijd. Hij heeft gelijk! Heel veel succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?