De straat is je catwalk

Street style

‘Fashion is what you’re offered four times a year by designers. And style is what you choose.’- Lauren Hutton

Street style is het modebeeld dat op straat heerst en dat wordt heel serieus genomen tijdens een fashion week. Alle prominenten de die shows bezoeken gaan uitgebreid op de foto. Deze mode is net zo, of misschien nog wel meer, relevant voor de kleding die je later terugvindt in de winkels. Laat je inspireren door het bovenstaande citaat van model Lauren Hutton als uitgangspunt voor je eigen kledingstijl. De street style outfits van mode-insiders zijn dan eigenlijk fashion en style tegelijk; zowel de catwalk als de street look zijn deel van het mode-aanbod waaruit we kiezen om een eigen stijl te creren.

Lauren Hutton sierde maar liefst 28 keer de cover van Vogue, dus ze weet waar ze het over heeft. Vogue is ook een goede start om een beeld te krijgen van de mode voor de winter van 2015/2016. Kijk maar eens goed naar de look van de straat tijdens de Paris Fashion Week en de London Fashion Week.

Inspiratie

Misschien wel de meest gevarieerde modefotografie tijdens een mode-week vindt dus plaats op straat. Door zoveel verschillende outfits te bekijken kun je ook niet anders dan genspireerd raken. Jouw eigen stijl creer je daarna door te kiezen en te combineren, en daar kun je ook een beetje DIY op toepassen. Een goede kledingwinkel sluit aan bij de street style trend en biedt je alle vrijheid om naar hartenlust te experimenteren. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod bij Zalando. Natuurlijk is het ook de moeite waard om nog eens goed naar Milaan en New York te kijken, zodat je helemaal op de hoogte bent van de mode voor deze winter.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?