De reistrends van dit moment
27 februari 2015 

De reistrends van dit moment

Duurzaam reizen

Duurzaam reizen is een trend die zich langzaam meer ontwikkeld. Steeds meer mensen hechten waarde aan duurzaamheid. Deze groep selecteert vaak een accommodatie op basis van een green key. Dit is een wereldwijd keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. De green key bestaat uit drie awards: brons, zilver en goud. Daarnaast kiezen meer mensen voor een greenseat in het vliegtuig en stijgt de interesse naar boerencampings en activiteiten in de natuur.

Expertation

Expertation is een trend die al een paar jaar populair is. Bij expertation combineer je een reis samen met een activiteit. Denk hierbij aan een kook- schilder- of taalworkshop tijdens je vakantie. Het doel van expertation is dat je iets leert.

Solo-reizen

Als je vroeger zei dat je alleen op reis ging werd je vaak raar aangekeken. Tegenwoordig is het totaal anders, mensen vinden het juist interessant als je alleen op reis gaat. Steeds meer mensen kiezen ervoor om alleen op reis te gaan. Waarom ook niet? Je kan doen en laten wat je wilt zonder rekening met iemand anders hoeven te houden.

Healthy trips

Healthy is een term waar we sinds vorig jaar niet meer onderuit komen. Tegenwoordig is bijna iedereen bezig met een healthylifestyle. Deze trend zet zich ook voort in de reisbranche. Zo kiezen meer mensen ervoor om naar een bepaalde bestemming te reizen om daar bijvoorbeeld mee te doen aan een marathon. Maar ook yogareizen en afvalkampen zijn voorbeelden van ‘healthy trips’.

Meet the locals

Tegenwoordig willen we meer zien hoe de lokale bevolking leeft. De reiziger wil graag met de bevolking koken, eten en zien wat de locals op een dag doen. Vaak gaat dit in combinatie met een verblijf bij een gastgezin.

Een trend die de laatste maanden speelt is een foto maken van de lokale bevolking met een polaroid camera. Je geeft daarna de foto cadeau aan de ‘locals’. Op deze manier kan je wat leuks terug doen.

Vaker en korter op reis

Vaker en korter op reis is een trend die al een aantal jaren speelt. We kiezen er vaker voor om er even een paar daagjes op uit te gaan in een jaar. Deze trend is te verklaren omdat we in een hectische tijd leven en vaker behoefte hebben aan ontspanning.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?