De midlifeclub - Karin Belt
14 november 2014 

De midlifeclub - Karin Belt

Femke is met haar gezin verhuisd naar haar geboorteplaats. Niet zonder reden, want ooit was ze een ondernemende en reislustige vrouw, nu voelt ze zich nog enkel moeder en echtgenote. Daarnaast vertoont ook haar relatie scheurtjes.

In haar oude woonplaats probeert Femke zichzelf terug te vinden. Ze praat dan ook regelmatig met haar zus, die Femke in dienst heeft genomen in haar biologische restaurant ‘Mein en Dein’. Als ze later kennismaakt met de buren, leert ze al snel nieuwe vriendinnen kennen. Het is een diverse groep bestaande uit kunstenares Alies, yogalerares Loubna en de lesbische Demi. Een half jaar geleden was er ook nog de reislustige Hazel, maar zij lijkt spontaan verdwenen. Femke blijkt veel overeenkomsten te hebben met deze Hazel en wordt snel binnen de groep opgenomen.

Twee keer per jaar maken de vriendinnen een reis op de motor naar Frankrijk om een week lang te doen wat zij willen. Na lang twijfelen besluit Femke mee te gaan, maar in plaats van tot rust te komen, ontdekt ze steeds meer over de verdwijning van Hazel.

Dit debuut van Karin Belt leest makkelijk weg door de fijne schrijfstijl en het spannende verhaal. Doordat een groot deel van De midlifeclub zich richt op de levens van de vrouwen, kunnen dames vanaf de veertig veel herkenning vinden in dit boek. De midlifeclub speelt zich af in de herfst, waardoor dit boek heerlijk is om in weg te duiken terwijl de regen tegen de ramen tikt. Je moet geen huiveringwekkende thriller verwachten, maar hoe verder je in het verhaal komt, des te moeilijker je het weglegt.

boek

De midlifeclub is hier te koop voor €19,99.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?