De man van je leven

Via een datingsite kiest Tilly stiekem een nieuwe vrouw uit voor haar man Markus. Op de dag dat Tilly deze vrouw ontvangt, stuurt ze Markus weg voor een wandeling zodat ze de verbaasde Iris alles uit kan leggen in hun vakantiehuis. Langzaam wordt Iris duidelijk wat de plannen van Tilly zijn en blijft ondanks wat twijfels wachten tot Markus thuiskomt. Wanneer de twee elkaar zien, blijkt dat ze elkaar al kennen van hun buitenechtelijke relatie die eindigde toen Tilly ziek bleek te zijn.

Vanaf dat moment verandert alles. Terwijl Markus zijn affaire met Iris geheim probeert te houden en Tilly niet wil dat haar man haar idee ontdekt, wil Iris het liefste de waarheid vertellen. Ondanks dat speelt de ex-minnares het spelletje op haar manier mee.

De schrijver Japin neemt je in ‘De man van je leven’ mee naar het heden in het vakantiehuisje en laat je terugkijken naar de affaire en Tilly’s leven in die tijd, waar ze onder andere gesprekken voert met de dood. Verleden en heden komen bij elkaar, net als leugens en de waarheid. Dit boek laat zien hoe mensen verschillend met situaties omgaan en wat er gebeurd als je twee vrouwen bij elkaar zet die van dezelfde man houden.

‘De man van je leven’ klinkt misschien als een zwaar verhaal, maar Japin maakt van de situatie een komisch tafereel door de handelingen van de verstrooide Markus en de woorden van de slimme Iris. Toch bevat het boek ook genoeg wijze lessen om de dood en affaires als serieuze onderwerpen te zien.

Het boek kan je hier kopen als e-book voor 13,99 euro of in boekvorm voor 19,95 euro (exclusief 1,95 verzendkosten).

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?