De leukste kerstmarkten in 2017!
08 december 2017 

De leukste kerstmarkten in 2017!

Amsterdamse Winterparade

Dit jaar komt er een enorme winterparade naar Amsterdam. Een in- en outdoor event die genspireerd is op kerstevents in Londen en New York. Je kunt hier (kerst)shoppen, er is een cinema, beer Village, winter wellness, food market en je kunt er schaatsen! Lees hier alles over deze kerstmarkt in de RAI. Je hebt hiervoor wel een entreeticket nodig, kijk voor de verschillende mogelijkheden even op de site.

Locatie: RAI Amsterdam
Datum: 21 december – 1 januari

Sissyboy Kerstmarkt Amsterdam

It’s Written in the Stars; de Sissy-Boy kerstmarkt komt er weer aan, en dit jaar over het gehele Amstelveld! Met gluhwein, live kerst muziek, lekker eten en natuurlijk alle favoriete fashion en Homeland van de diverse originele jonge ondernemers.

Locatie: Amstelveld Amsterdam
Datum: 9 december (10u-18u)

Kerstmarkt Haarlem

In Haarlem wordt dit jaar -naar eigen zeggen- met ruim 300 kramen n van de grootste en gezelligste kerstmarkten van de Benelux gehouden. Je kunt er lekker shoppen, eten, drinken en er zijn er diverse koren aanwezig.

Locatie: Centrum Haarlem
Datum: 9 dec (10.30u – 19u) 10 dec (10u – 18u)

Drijvende kerstmarkt Leiden

Afgelopen jaar uitgeroepen tot de beste kerstmarkt van Europa dus dat belooft veel goeds. De kerstmarkt in Leiden trok vorig jaar maar liefst 150.000 bezoekers en ook dit jaar wordt er een heus winterdorp gebouwd met 75 houten chalets. Verder is er een ijsbaan, is er live entertainment op het artiestenpodium en een glhwein rondvaart. We like!

Locatie: Nieuwe Rijn Leiden
Datum: 15-27 dec (12u – 21u met uitzonderingen: vrijdag 15 december, kerstavond, 1e, 2e & 3e kerstdag)

Knus Utrecht

In Utrecht kun je dit jaar wederom naar Knus, die je maar liefst 4 verschillende markten in n weekend brengt. Er staan allemaal leuke kraampjes waarbij je heerlijk kunt eten en borrelen, daarnaast is er een zweefmolen, koren, straattheater acts en 6 huiskamers. In deze gebouwde huiskamers worden creatieve programma’s georganiseerd, dus houd dat in de gaten. Genoeg te doen dus!

Locatie: Centrum Utrecht
Datum:
16-17 dec

Royal Christmas fair Den Haag

In het historisch centrum van Den Haag vind je dit jaar een leuke kerstmarkt met 80 kerstpagodes, een kindermarkt, gluhwein, een cultureel programma en als klap op de vuurpijl een heuse kerstman!

Locatie: Centrum Den Haag
Datum: 15-24 december (12u-21u)

Kerststad Valkenburg

Valkenburg wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een echte kerststad, waarbij er unieke samenwerkingen zijn ontstaan voor bijzondere kerstactiviteiten zoals kerstgrot MergelRijk waarbij je een miniatuurwereld kunt zien van mergelbeelden, 2 ondergrondse kerstmarkten in grotten, een Christmas parade, een culinaire wandeling en diverse andere activiteiten zoals het huis van de kerstman en het wintersprookjesbos. Zoveel te doen, kijk even op de site wat aansluit bij jouw wensen!

Locatie: Valkenburg
Datum:
17 nov – 7 jan

kerstshoppen

Kerstmarkt Maastricht

In magisch Maastricht is een gedeelte van de kerstmarkt overdekt zodat je met slecht en nat weer ook goed kunt genieten. Het centrum van Maastricht is prachtig versierd met ijspegels, nep sneeuw, een arrenslee en een kerstman. Verder is er een (overdekte) schaatsbaan, een reuzenrad, vele kraampjes waar je kunt shoppen en vele lekkernijen.

Locatie: Maastricht (Vrijthof)
Datum: 1 dec – 1 jan (10u-24u, behalve op feestdagen)

Zweedse kerstmarkt Groningen

In Groningen wordt dit jaar weer de Zweedse kerstmarkt georganiseerd. in de voormalige Suikerfabriek. Deze kerstmarkt is anders dan de meeste kerstmarkten, er is hier veel aandacht voor Scandinavisch design, er zijn kerstkoren aanwezig, je kunt er workshops doen en lekker borrelen. Je dient hiervoor wel een kaartje te kopen 6,-.

Locatie: Groningen
Datum: 9-10 dec (10u-17u)

Het Glazen Huis Apeldoorn

Deze winter wordt de stad Apeldoorn omgetoverd tot d stad van het Glazen Huis. Hier gaan Domien, Angelique en Sander het huis in om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, waarmee zij ouders en kinderen kunnen herenigen. Dus kom een kijkje nemen op Het Marktplein en doneer gelijk even iets voor het goede doel. Leuk!

Locatie: Het Marktplein Apeldoorn
Datum: 18 – 24 december

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?