De leukste fietsroutes door heel Nederland
05 september 2018 

De leukste fietsroutes door heel Nederland

Knooppunten routes

De knooppunten fietsroutes vind je in heel Nederland en zijn dankzij de bordje op de weg heel makkelijk te volgen. Per provincie heb je diverse routes en afstanden die je kunt volgen. Via deze site zou je bijvoorbeeld een aantal routes bij jou in de buurt of in een andere provincie op kunnen zoeken. Van steden tot duinen en van hei tot bossen, je kan overal komen! Dit zijn onze favorieten per provincie.

Zeeland
Fietsroute: Sporen van de oorlog
Afstand: 36 kilometer
Route: Deze route leid je langs de prachtige kustlijn van Zeeland en belangrijke dorpen (Zoutelande, Valkenisse en Westkapelle) uit de Tweede Wereldoorlog op Walcheren. Je fietst zo terug in de tijd.

Zuid-Holland
Fietsroute: Geheimen uit de bollenstreek
Afstand: 56,4 km
Route: Deze beste reistijd voor deze route rond Leiden is het voorjaar, wanneer alle bollen prachtig in bloei staan. Kan je meteen een Instagramwaardige foto maken!

Drenthe
Fietsroute: Rondje hunebedden
Afstand: 48,6 km
Route: Fiets met deze route door het natuurgebied Holtingerveld en spot de historische hunebedden in het landschap.

Gelderland
Fietsroute: Langs de wijngaarden:
Afstand: 49,2 km
Route: Fiets in de omgeving van Groenlo en Winterswijk langs maar liefst 5 wijngaarden, wie weet leuk met een afwisselende wijnproeverij.

Groningen
Fietsroute: Molenaarsroute
Afstand: 41,2 km
Route: Fiets tijdens deze route langs de landsgrens met Duitsland, Westerwold en Oldambt. Je fietst langs 4 mooie molens en de oude smokkelaarsroute uit de oorlog.

Flevoland

Fietsroute: Bloesemroute
Afstand: 22,6 km
Route: Ook deze route kan je het liefst in het voorjaar fietsen, dan fiets je langs prachtige bloesembomen in volle bloei.

Friesland
Fietsroute: Dokkum-Holwerd
Afstand: 37,7 km
Route: De afwisselende route leidt je zowel langs terpdorpjes als de historische stad Dokkum.

Limburg
Fietsroute: Kastelenroute
Afstand: 32,2 km
Route: Deze (heuvelige) route in Zuid-Limburg moet je niet onderschatten, maar leidt je langs een aantal prachtige kastelen waar historie tot leven komt.

Noord-Brabant
Fietsroute: Van Gogh route Nuenen
Afstand: 50 km
Route: Ontdek het Brabantse landschap en inspiratiebron voor het werk van schilder Vincent van Gogh.

Noord-Holland
Fietsroute: Rond de Amstel
Afstand: 20,9 km
Route: Fiets langs de prachtigste boerderijen en punten langs de Amstel met op de achtergrond de grote stad.

Overijssel
Fietsroute: Pontjesroute
Afstand: 24 km
Route: Fiets langs n van de mooiste rivieren van Nederland: de IJssel.

Utrecht
Fietsroute: Soest
Afstand: 43,4 km
Route: Fiets langs het prachtige openweidegebied van de Eempolders.

Onmisbare fiets tips

Tot slot nog wat leuke fietstips. Naast een leuke route is een goede voorbereiding het halve werk!

1. Eten & drinken
Neem genoeg eten en drinken mee, plan een picknick in of zoek een leuk restaurantje aan de route uit om wat te drinken en/of te eten. Zorg dat je een kleedje in je fietstas heb zitten en de nodige praktische zaken, zodat je altijd wat bij de hand hebt. Ideaal voor een spontane picknick op een mooi punt.

2. Zorg voor een goede fiets en vervoer
Ga op pad met een goede fiets, dat vergroot je fietsplezier. Heb je geen fietsenrek, maar wil je ergens verderop in het land gaan fietsen? Kijk naar treinarrangementen in de spoordeelwinkel of overweeg een vouwfiets aan te schaffen. Tegenwoordig zijn dat hele comfortabele fietsen die je makkelijk in de kofferbak van je auto of trein meeneemt naar je volgende bestemming.

3. Overnachting
Ga je naar de andere kant van het land? Stippel dan eens een route uit langs een leuke overnachting. Zo heb je binnen een mum van tijd een leuke vakantie in eigen land georganiseerd! Je hoeft alleen nog te gaan (fietsen).

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?