De leukste bestemmingen voor een winterse citytrip
06 december 2019 

De leukste bestemmingen voor een winterse citytrip

Ben jij op zoek naar een leuke winterse vakantiebestemming en zoek je nog inspiratie? Wij hebben een aantal mooie plaatsen op een rij gezet voor je!

Oslo

Zoek de echte kou op in deze winterse stad. De stad is de ideale bestemming om te shoppen, vele bezienswaardigheden te bekijken en te eten in de hipste restaurants. Wist je dat de stad in 2017 is uitgeroepen tot Europese Groene Hoofdstad door haar inzet voor het behoud van natuur.

Troms

Bezoek het noordelijkste puntje van Noorwegen: Troms. Waag je aan de echte kou en spot wellicht het Noorderlicht, want dit is n van de beste plekken om dat te doen! In de moderne stad komen cultuur en natuur dan ook perfect samen. Bekijk de botanische tuinen, het aquarium of n van de vele musea en eet een traditioneel Noors gerecht in een van de vele restaurants.

Praag

Praag is en blijft een favoriet en is in de winter misschien wel op zijn authentiekst. Struin over de Karelsbrug en Praagse burcht en warm vervolgens op in de leukste lokale kroegjes en restaurantjes. Dompel je onder in de Oost-Europese sfeer en gebruiken.

Mlaga

Mlaga een bestemming voor bejaarden? Geef ze groot gelijk. Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden in de wintermaanden is het prima vertoeven in deze Spaanse stad. Maar saai? Dat is deze bestemming niet te noemen. Je vindt er culturele bezienswaardigheden en musea in overvloed, het is de geboortestad van Pablo Piccasso, shoppen doe je er bij de vele leuke adresjes en tapasbars zijn er in grote getallen aanwezig.

Marrakech

Marrakech is flink in opkomst en dat is aan een aantal factoren te wijten: het heerlijke weer en het feit dat je op relatief slechts een paar uur vliegen jezelf in een totaal andere wereld en cultuur waant. Struin door de smalle steegjes van deze sprookjesachtige stad langs talloze slangenbezweerders, etenstentjes en breng natuurlijk een bezoekje aan een van de souks.

Welke winterse stedentrip bestemming staat bovenaan jouw lijst?

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?