De invloed van geur op emoties
02 maart 2015 

De invloed van geur op emoties

Lees hieronder welke geuren van invloed zijn op welke stemming:

Slapeloosheid/vermoeidheid

 • citrusvruchten (sinaasappel, mandarijn, citroen)

 • bergamot

 • lavendel

 • eucalyptus

Verminderd libido

 • jasmijn

 • kaneel

 • rozemarijn

 • tijm

Depressiviteit

 • citroen

 • basilicum

 • anijs

 • bergamot

Stress

 • basilicum

 • lavendel

 • bergamot

 • sandelhout

Concentratieproblemen

 • gember

 • pepermunt

 • ceder

 • kamille

Verminderde eetlust

 • jeneverbes

 • grapefruit

 • anijs

 • bonenkruid

Kies je geur

Uiteraard zijn geuren erg persoonlijk, dus kies vooral een geur uit die je zelf ook echt lekker vindt.

Ik ben zelf al een tijdje bezig met aromatherapie aan huis en ik moet zeggen dat het echt werkt! Het enige wat je nodig hebt is een goede oliebrander, een waxinelichtje en je favoriete etherische olie. In elke kamer van mijn huis heb ik een brander staan. Mijn favoriete plek is de slaapkamer. Voordat ik ga slapen brand ik vaak wat druppeltjes citroengrasolie terwijl ik een boek lees. Ik raak er heerlijk ontspannen van, waardoor ik ook beter slaap. Het grote voordeel is dat je huis er ook heerlijk van gaat geuren!

Tips!

 • Let er op dat het om 100% pure olie gaat. Je hebt ook veel synthetische geuren en die zorgen vaak voor een averechts effect.

 • De etherische olie van het huismerk van de Tuinen is een absolute aanrader!

 • Je kunt de etherische olie ook gebruiken om mee te stomen (bijv. eucalyptus) of toevoegen aan het badwater (Lavendel is dan erg aan te raden voor een optimale ontspanning).

 • De meeste etherische olin kun je ook heel goed op de huid gebruiken. Gebruik dan een goede basisolie zoals jojoba-, amandel- of avocado-olie, en voeg daar een paar druppeltjes aan toe.

 • Let er wel op dat je voldoende water blijft toevoegen aan de oliebrander, anders brandt de olie in.

Veel succes en laat me vooral even weten wat jouw favoriete geur is!


Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?