De gouden stad Praag

Joodse wijk

Bezoek de Joodse wijk waar de oudste synagoge van Europa te bezichtigen is. Vlakbij deze synagoge ligt de oudste Joodse begraafplaats van Europa. De begraafplaats heeft een kleine oppervlak, maar men denkt dat hier ongeveer 100.000 mensen liggen begraven. Vanwege ruimtegebrek is men de lichamen gaan stapelen en bestaat het uit twaalf lagen.

Oude Stad

In de wijk Oude Stad kan je de hele dag heerlijk ronddwalen. Ga naar het Oude Stadsplein en bezichtig hier het Astronomisch uurwerk van Praag. Proef typische Tsjechische gerechten bij de kraampjes die daar staan, of laat je entertainen door muziekanten. Loop vervolgens via de kleine straatjes naar de Karelsbrug waar je de oversteek kan maken naar de wijk Mal Strana over de Moldau. Op de brug staan dertig standbeelden, waarvan de meesten replicas zijn.

Astronomisch uurwerk

Nieuwe Stad

In de wijk Nieuwe Stad is de bekendste bezienswaardigheid te bezichtigen, het Wenceslausplein. Dit is het grootste plein van Europa. Aan de oostzijde van het plein is het Nationaal Museum te bezichtigen. Het belangrijkste museum van Praag.

Nationaal Museum

In de Nieuwe Stad kan je naast de mooie gebouwen bezichtigen ook goed winkelen. Als je doorloopt naar het Municipal House zie je daar tegenover het mooiste winkelcentrum van Praag, het Palladium.

Praagse Burcht en omgeving

De Praagse Burcht ligt aan de andere kant van de Moldau. Je kan hier het makkelijkst komen door de Karelsbrug in de Oude Stad over te steken.

Praagse Burcht

De Praagse Burcht is een kasteel gelegen op een heuvel. Een prachtig gedeelte van Praag met kerken, kloosters en een waanzinnig uitzicht. Vlakbij de Praagse Burcht staat de Sint Vitus Kathedraal, die je van binnen gratis kan bezichtigen.

Praag uitzicht

St. Vitus Kathedraal

Boek een citytrip naar deze gouden stad en ga met een gids op pad om Praag te ontdekken. Loop door de smalle straatjes en over de grote pleinen. Laat je meenemen door de prachtige verhalen die achter de gebouwen schuilen. De binnenstad van Praag wordt beschouwd als n van de mooiste steden van Europa en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ben jij wel eens in Praag geweest? Of staat deze stad nog op jouw lijstje?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?