De eerste date

Ik ga afspreken met een meisje dat ik nog niet eerder heb gezien, vertel ik enthousiast tegen mijn vriend. Hij kijkt me verbaasd aan en vraagt al denkend: Dus je hebt een soort date?. Ehm ja, zo kun je het wel noemen, reageer ik lachend.

Voor mijn vriend ben ik verhuisd naar zijn woonplaats en dat betekende voor mij: een nieuwe leefomgeving, een nieuwe stad en dus ook nieuwe vriendschappen. Hij heeft een hele grote vriendengroep en ik kan het goed vinden met al de vrouwen van deze mannen, maar ik wil niet alleen maar teren op zijn vriendschappen. Daarnaast weet ik niet wat de toekomst brengt en mocht het zo zijn dat we op een dag toch uit elkaar gaan (waar ik natuurlijk niet vanuit ga!) zou ik het fijn vinden om niet gelijk weer te moeten verhuizen, omdat ik hier verder niemand ken.

Vol goede moed ga ik online op zoek naar sites waar ik mijn zoektocht naar nieuwe vriendschappen kan beginnen. Naast een profiel op deze site plaats ik ook een berichtje op een andere site. Nog geen uur na het plaatsen hiervan heb ik al meerdere e-mails ontvangen van andere meiden die ook op zoek zijn naar vriendinnen.

Het is gek om zo snel zo veel leuke en lieve reacties te krijgen. Toch voelt het gelijk als een soort keuring, want ik kan niet met iedereen afspreken en bij het ene berichtje heb ik een prettiger gevoel dan bij het andere berichtje.

Twee weken later spreek ik in het centrum van Leiden – neutrale zone – af met een 21-jarige studente. Ze is iets jonger dan ik, maar we hadden via de mail gelijk een klik: we zijn namelijk allebei au pair geweest in Australi. Gespreksonderwerpen zijn er dus vast genoeg. Al snel herken ik haar en al gauw zitten we met een kopje thee te kletsen alsof we elkaar al heel lang kennen. We praten aan n stuk en voor ik het weet is het toch echt tijd om naar huis te gaan.

Met een glimlach van oor tot oor kom ik thuis en mijn vriend kijkt me grinnikend aan: En, hoe je date? Precies zoals een eerste date hoort te zijn: spannend, gezellig en ik kan niet wachten om weer met haar af te spreken! 😉

Inmiddels zijn we een half jaar verder en ben ik nog elke dag blij dat ik via het internet op zoek ben gegaan naar vriendschappen. Ik ben goed bevriend geraakt met het meisje van de eerste date en daarnaast heb ik er nog een hele leuke vriendin erbij!

Dus wie nog twijfelt: go for it! Het leven is zo veel leuker mt vriendschappen.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?