De dochter van de imker - Santa Montefiore
16 juni 2014 

De dochter van de imker - Santa Montefiore

Het verhaal gaat over het leven van Grace en haar dochter Trixie. Je volgt het leven van Grace in de jaren 30, als ze als jonge vrouw nog bij haar vader in Engeland woont die imker en tuinier is. Haar grote passie is bijen verzorgen en ze is verliefd op Rufus, een jongen die van adel is. Uiteindelijk trouwt ze met haar beste vriend Freddie en hoopt Rufus te vergeten. Wanneer de oorlog uitbreekt gaat Freddie het leger in, maar komt gewond thuis met een groot geheim.

In de jaren 70 wonen Grace en Freddie in Amerika met hun dochter Trixie. Zij vindt het leven van haar moeder maar saai en besluit het heel anders aan te pakken. Als er een bandje naar haar woonplaats komt om carrire te maken, wordt ze verliefd op Jasper. Niets lijkt hun relatie kapot te kunnen maken tot de relatie opeens op de proef wordt gesteld.

In de jaren 90 is er veel veranderd. Als Trixie naar haar ouders moet, ontdekt ze het grote geheim van haar vader n moeder. Ze kan niet anders dan op zoek gaan naar de waarheid in het geboorteland van haar ouders, maar ze vindt er meer dan ze verwacht.

Dit boek is als een bloemknop die zich langzaamaan opent. Het begin is langdradig, maar nodig om de rest van het verhaal te begrijpen. Het heden en het verleden zijn in dit boek met elkaar verweven, waardoor wat vroeger is gebeurd goed aansluit bij het heden. Beetje bij beetje ontdek je hoe de geschiedenis precies in elkaar zit en je blijft lezen totdat je weet wat er precies gebeurd is. Er zitten regelmatig kleine details in het boek, die je achteraf opeens begrijpt. Dit verhaal zit mooi in elkaar, maar zo lang als het begin duurde, zo kort was het einde. Het zou naar mijn mening mooier zijn geweest als het laatste hoofdstuk wat uitgebreider zou zijn beschreven, want het is een mooi einde en daar mag best wat nadruk op worden gelegd.

Buiten het begin en het einde om, is De dochter van de imker een prachtig werk van Santa Montefiore. Het verhaal zit vol romantiek en verdriet, maar is ook spannend. Een mooi boek voor iedereen die graag over liefde en geheimen leest.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?