De culinaire adresjes in Kopenhagen
13 oktober 2015 

De culinaire adresjes in Kopenhagen

#1 Paper Islands food market

paperisland

Verscholen op een klein eiland in het centrum van Kopenhagen vind je een vervallen industrieel gebouw die inmiddels is omgetoverd tot foodwalhalla. Stap binnen en je vind talloze foodtrucks. Van burgers tot noodels tot taartjes. Smullen! Tip: op een mooie zonnige dag is er buiten de hal een groot terras. Go go go!

#2 Bier en BBQ bij Warpigs

Het meatpacking district is een populaire wijk met veel toffe restaurants. Een nieuwe aanwinst is Warpigs. In dit BBQ restaurant mag je een biertje zeker niet overslaan. Ze serveren 22 eigen gebrouwen bieren van de tap.

#3 Kopenhagens oudste bakkertje

bakker-kopenhagen

Vergeet de croissants. Voor echte zoete broodjes ga je niet naar Frankrijk, maar naar Denemarken. Een bezoek aan Kopenhagen is dan ook niet compleet zonder te smullen van een echte Danish. Verscholen in een klein steegje, paralel aan de Strget, vind je de bakker Sankt Peders Bagari. Super schattig n lekker!

#4 Italiaans bij Mothers

Niet alleen Warpigs is een aanrader wanneer je in het Meatpacking District bent. Heb je meer zin in Italiaanse cuisine, schuif dan aan bij Mothers. Deze hippe Italiaanse tent serveert echt puur, simpel en heerlijk eten!

#5 Kopenhagens overdekte foodmarket

Toverhallerne

De foodmarket trend is Kopenhagen zeker niet voorbij gegaan. Midden in het centrum vind je Torvehallerne. Een overdekte markt met veel lekkernijen. Mijn favo plek op de markt is de kraam van Paleo. Een gezonde wrap-to-go is de perfecte lunch.

#6 Dineer in stijl in het parlementsgebouw

Trnet is een fantastisch restaurant in de toren Christianborg Palace, het parlementsgebouw van Kopenhagen. Je schuift aan voor een drie-gangendiner en hebt een briljant uitzicht over de stad.

#7 Vietnamees genieten

Lele

Mijn eerste liefde culinaire liefde in Kopenhagen is Ll. Een modern Vietnamees restaurant in de wijk Vesterbr waar je aanschuift voor gezonde Vietnamese tapas. Een verse springrol of een frisse salade. Oh… en vergeet de overheerlijke cocktails niet. Dit restaurant is een perfecte combi van lekker eten, drinken en gezelligheid.

Benieuwd naar meer? Check voor je bezoek zeker ook de CityGuide Kopenhagen op lovecities.nl

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?