De charme van Vijftig Tinten Grijs
25 maart 2015 

De charme van Vijftig Tinten Grijs

Erotiekwinkel Christine Le Duc beschouwt Vijftig Tinten Grijs als een godsgeschenk, was laatst te lezen in De Volkskrant. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het effect op hun omzet (de vaginale balletjes schijnen een hit te zijn), maar ik ben het wel met Le Duc eens. Zowel boek als film helpen om duidelijk te maken wat vrouwen nou echt opwindt: de mindgame, de erotische spanning van heerlijk geplaagd en geprikkeld worden in plaats van doelgericht toewerken naar de daad.

Durven loslaten
In dat opzicht kunnen vrouwen beslist wat opsteken van Fifty Shades: je ziet wat het waard is om niet altijd
in control te willen zijn, wat het je oplevert als je durft los te laten en je je helemaal durft over te geven aan iemand anders. Want je krijgt pas ruimte in je hoofd om maximaal in the mood te komen, als je je maalstroom aan gedachten weet te stoppen. Laat je verrassen, laat je overrompelen. Je laten blinddoeken of vastbinden kan je helpen om je helemaal te focussen op het spel tussen jou en je partner, maar het is zeker niet strikt noodzakelijk.

Tussen de oren i.p.v. de benen
Veel mannelijke bezoekers trekt Fifty Shades volgens mij niet, en ergens is dat wel jammer. Fifty Shades is namelijk meer dan de film met de boeien en de blinddoeken: het maakt glashelder dat vrouwelijke opwinding niet begint tussen haar benen, maar tussen haar oren. Mister Grey heeft dat haarfijn door, waar normale mannen (sorry heren) dat niet altijd even goed snappen. Natuurlijk voelt niet elke man ervoor om als een drilsergeant of boeienkoning tekeer te gaan in bed, maar dat hoeft ook helemaal niet. Een echt goede minnaar is ook zonder blinddoeken, handboeien of strenge sfeer prima in staat om de erotische spanning (en dus jouw opwinding!) hoog te laten oplopen.

Intenser en beter seksleven
Vind ik Vijftig Tinten Grijs een goede film? Mwah. Vind ik het een belangrijke film? Toch wel. Als sekscoach merk ik dat zon film veel mensen een duwtje in de rug geeft om meer moeite te doen voor een intenser en beter seksleven, en dat juich ik natuurlijk alleen maar toe. Speciaal voor die mensen heb ik onlangs een
Vijftig Tinten Grijs-workshop ontwikkeld. Met een kleine introductie in soft-BDSM en vooral veel aandacht voor de onderliggende kunst van het bespelen van body en mind. Want dt is het geheim van een spetterend seksleven, niet dat setje handboeien of die blinddoek. Al is er natuurlijk niets mis mee om die in te zetten om de opwinding nog verder op te voeren Does this mean youre going to make love to me tonight, Christian?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?