De charme van de tent

Vroeger begon het met een deken of een laken en paar stoelen. Een zelfgemaakte wigwam. Of je had een eigen tent, kasteel of droomhuis. Vrijwel iedereen heeft dat in zijn jeugd meegemaakt. Later kwamen de echte tenten met een eigen constructie, waarbij je ook veel plezier kon beleven aan het opbouwen van de speeltent. Je waande je in een andere wereld, dankzij de speeltent. Als kind kon je daar eindeloos fantaseren over ridders en draken, over het verhaal dat je gelezen had, of waar je ook maar naar toe wilde. Je zou denken dat deze tijd lang vervlogen is. Kinderen spelen met computers en telefoons, zelfs als ze met elkaar willen spelen.

Vandaag de dag
Toch, kan dit vandaag de dag nog steeds. Speeltenten zijn nog steeds in vele soorten en maten te verkrijgen. Voor jongens n voor meisjes. Het is mogelijk om je kind terug te brengen naar een tijd zonder elektronica en om kinderen te leren om hun fantasie te gebruiken tijdens het spelen. Dat kan een onbetaalbare glimlach op het gezicht van uw kind toveren.

Design
Speeltenten, hoewel je niet meer zoveel over ze hoort, zijn er daadwerkelijk in alle vormen en maten. Niet te vergeten dat er vele accessoires en speelmeubels voor kinderen verkrijgbaar zijn waarmee een kind kan spelen in of rond de speeltent. Daarnaast is er tegenwoordig veel aandacht voor kleur en design. Zo zijn er tenten die op huisjes lijken, terwijl andere een boerderij of kasteel uitbeelden. Bovendien zijn de tenten zeer geschikt voor buitengebruik. Er zijn vele merken die een kind dezelfde ervaring kunnen geven, zoals je die zelf kent van vroeger, zoals: Win Green of Bazoongi. In alle eerlijkheid, deze tenten zien er een stuk leuker uit dan de speeltenten van vroeger.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?