De 5 stappen hoe jij je eigen personal brand maakt
09 juni 2018 

De 5 stappen hoe jij je eigen personal brand maakt

Misschien denk je wel dat personal branding alleen voor de echte professionals is, maar niets is minder waar. Het is voor iedereen en het zorgt er voor dat jij in beeld bent bij die ene klus die jij zo graag wil doen en die jouw ontwikkeling stimuleren.

Personal branding

Personal branding is een proces waarin jij zichtbaar maakt waarin jij uniek en onderscheidend bent. Dit is niet een vooropgezette actie, maar het resultaat van hoe gedreven jij met je vak bezig bent. Je bent jezelf. Je ontdekt waar je echt goed in bent en wat jou onderscheidt van bijvoorbeeld je collegas. De uitdaging is om dat waar jij goed in bent te benoemen en dat te gaan neerzetten.

Stap 1. Wat wil jij bereiken in je werk?

Ontdek waar het vlammetje in jou van gaat branden en waar jij energie krijgt en ga dat doen. Besef wel dat werk geen hobby is en dat er altijd zaken moeten gebeuren die energie kosten.

Stap 2. Wat zijn jouw unieke talenten?

Je kunt denken aan wat jouw talent is, en dat is vaak iets wat voor jou heel normaal is om te doen, terwijl de ander dat in jou bewondert. Geeft dat talent ook energie? Hoe leuk is het dan om die ook te gebruiken. Denk ook na over in wat voor soort werkzaamheden komen deze talenten het beste tot hun recht komen.

Stap 3. Welke kansen zie je in de markt?

Welke klanten wil je bedienen en wat zijn hun angsten en dromen? Wat voor resultaat kun jij bieden? Denk hierover na en word expert!

Stap 4. Hoe ziet jouw personal brand eruit?

Wat is nu datgene wat jou onderscheidt? Denk aan een vak wat je van binnen en buiten kent. Of heb je een bepaalde unieke stijl, een methode, of bepaalde branchekennis. Voor inspiratie kun je een moodboard maken met allerlei knipsels erop, waarvan jij denkt wat bij jouw personal brand hoort.

Stap 5. Wanneer ben je succesvol?

Visualiseer hoe het gaat als jij je doel hebt bereikt. Hoe voel je je dan? Hoe zie je eruit? Wat is je gedrag? Personal branding is je authentieke zelf zijn, waarin jij benoemt wat jouw uniek maakt. Hoe specifieker je hierin bent, hoe eerder mensen aan jou zullen denken als die klus geklaard moet worden! Veel succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?