De 5 regels voor een gelukkig leven
05 oktober 2017 

De 5 regels voor een gelukkig leven

Kun je je voorstellen hoe het is om met energie uit je bed te stappen en fluitend naar je werk te gaan? Je voelt je energiek, straalt enthousiasme uit en hierdoor willen mensen graag bij je zijn. Dit kan iedereen bereiken, je zult er alleen wel wat voor moeten doen.

Jouw houding

Het gaat om een bepaalde houding in het leven die je hebt of die je jezelf kunt aanleren. Een mooie vergelijking is met eten. Als je een mooi slank, gezond lichaam wilt hebben, dan is alleen een dieet volgen niet genoeg. Voor de korte termijn werkt het, alleen na een tijd vliegen de kilos er weer aan. Je zult een ander eet- en leefpatroon moeten inzetten om het resultaat voor de lange termijn te bewerkstelligen.

Zo werkt het dus ook met gelukkig en succesvol worden in je werk en leven. Niet voor niets wordt geluk wel eens gekscherend een werkwoord genoemd. Wat op de lange termijn gaat werken, zijn de volgende vijf richtlijnen van de P.O.W.E.R. houding.

P – Positieve Houding

Ga uit van de talenten en kwaliteiten die je in je hebt. Vaak kijken we naar onze zwakke kanten en wat we beter kunnen doen en vaak doen anderen dit ook bij ons. Het is veel effectiever om naar je sterke kwaliteiten te kijken en hier wat mee te doen! Kun je je voorstellen hoeveel beter je je hierdoor voelt? Zorg voor inzicht in wie jij bent en wat je energie geeft.

O – Open Houding

Sta open voor nieuwe ervaringen en voor wie jij bent. Nieuwe ervaringen kunnen heel spannend zijn, en deze kun je stap voor stap doen. Oordeel hierbij niet te hard naar jezelf. Dat doe je door te denken in feedback. Goed en fout bestaat niet. Maak vooral fouten en leer ervan. Begrijp dat je de dingen doet omdat je een bepaalde persoonlijkheid hebt en een bepaald verleden hebt. Hierdoor heb je bepaalde patronen in je gedachten die jouw akties definiren. Je komt ergens vandaan en je hebt je eigen verhaal waardoor je de dingen voelt en doet die je doet. Wees nieuwsgierig en onderzoek wat er met je gebeurt op het moment dat er iets mis gaat. Je leert dan dat je andere gedachten en of akties kunt inzetten.

W – Willen

We denken vaak in moeten. Ga ont-moeten en zeg tegen jezelf: Ik wil in plaats van ik moet. Probeer het eens een dag, het leven wordt zo een stuk leuker!

E – Energie

In alles wat je doet en denkt krijg je energie of verspil je energie. Dit noem ik je energiemanagement. Kom erachter wat je energizers zijn en vooral ook wat je energie kost. Het gaat dan niet alleen om activiteiten, maar ook om mensen. Ga om met mensen die je positieve energie geven en die je laten groeien in plaats van je klein te maken. Grenzen stellen om je balans te houden is noodzakelijk. Zorg goed voor je eigen energiehuishouden op mentaal en fysiek vlak.

R – Richting in je leven

Neem de regie over je leven door te weten waar voor je staat en werk naar een richting toe. Het liefst een doel en hou hier je focus op. Onthoud dat je geniet van elke stap die je zet en hebt gehaald. Anders heb je je doel gehaald zonder er bewust van te zijn en denk je En nu?. Vaak gaan we dan weer naar ons volgende doel zonder er van te genieten. Het is bewezen dat je geluk ervaart als je leven een richting heeft.

Geluk is een werkwoord

Voor een gelukkig, krachtig en gezond leven ga je voor je persoonlijke groei. Geluk is echt een werkwoord! Alleen jij kunt iets van je leven maken en er gebeurt niets als je blijft zitten.

Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen en jouw visie en het lijkt me leuk om deze in het reactieveld hieronder terug te lezen.

Lieve groet,

Katja

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?