Daarom val je niet af...

Tegenwoordig is gezond eten een hype. Zoals we vroeger shotte met tequila, doen we dat nu iedere ochtend met tarwe gras. Het heeft een duidelijke overeenkomst, beide ronduit smerig! Allerlei fratsen halen we uit om gezond te leven. Je doet vreselijk je best, haalt dure voedingsmiddelen in huis maar dit jaar ga je op vakantie met dezelfde zwemband de zee in dan vorig jaar. Hoe komt dat toch? En wat doe je er aan?

Eigenlijk is het heel simpel, als je meer calorien binnen krijgt dan je verbrand kom je aan. Ben je door de jaren heen geleidelijk wat kilos aangekomen, dan krijg je structureel iets te veel calorien binnen. Dat wil niet zeggen dat je van n stuk taart direct aankomt, maar als je iedere dag iets boven het niveau zit wat je lichaam verbruikt zal je dus op den duur zwaarder worden.


Ga je wat minder eten, maar is dat de hoeveelheid die je lichaam nodig heeft om op gewicht te blijven dan zal er dus geen verandering plaatsvinden. Om af te vallen moet je een negatieve energiebalans creren en moet je dus niet minder gaan eten dan voorheen, maar minder dan je lichaam verbruikt op een dag.


Als ik het zo typ gaan in mijn hoofd de alarmbellen al af: HONGER! Dat is dus de kunst, jezelf niet uithongeren maar wel een negatieve energiebalans creren. Maar dus niet ineens de helft gaan eten. Dan ga je jezelf uithongeren wat waarschijnlijk resulteert in een eetbui. Wat tips om dat te bereiken? Dagelijks bewegen, zorgen dat je voldoende eiwitten eet en wat minder koolhydraten. Deze laatste zorgen er juist voor dat je bloedsuikerspiegel piekt en je weer honger krijgt. Bijvoorbeeld wat meer kwark en groenten gedurende de dag i.p.v. je vertrouwde boterhammen met kaas. Dus gooi je menu vanaf deze week eens om, ga strak de zomer in. Oh ja, de aanhouder wint!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?