Creatieve oplossingen om je onaangeraakte kleding weer te gebruiken
07 maart 2019 

Creatieve oplossingen om je onaangeraakte kleding weer te gebruiken

De maat klopt niet

Je koopt wel eens iets zonder te passen. Op het hangertje lijkt het immers zo leuk en die maat heb je toch altijd?! Helaas kom je dan wel eens bedrogen uit. Het model staat je niet of het item valt simpelweg te groot of te klein. Geen zin of tijd om terug te gaan om te ruilen en zo komt het dat het een half jaar later nog ongedragen in je kast hangt. En dan komt het moment dat je je kast uitruimt en dit kledingstuk weer tegenkomt. Weggooien wil je niet, het heeft jou geld gekost en is immers nog helemaal nieuw. Je zou het natuurlijk via Marktplaats of Facebook kunnen verkopen of anders kunnen weggeven, zo heeft het in ieder geval een fijn tweede leven. Maar met een beetje creatief denken kun je er zelf ook nog best wat mee.

Oplossing: Je kleding ombouwen

Misschien deed je moeder het vroeger ook wel, van een te korte spijkerbroek maak je makkelijk een spijkershort. Gebruik een shortje waarvan je de lengte prettig vind en gebruik die als sjabloon. Een te kort jurkje kun je hergebruiken door er bijvoorbeeld een (high-waist) rok van te maken. Daarnaast doen wollen truien het goed als kussensloop en durf de schaar in een shirt of hemdje te zetten. Google maar eens, het internet staat bol van de DIY tutorials.

Je weet niet waar je het item mee moet combineren

Een fel gekleurde broek, die gebloemde blouse of een seventies rokje. Individueel vind je ze prachtig maar wat trek je daar nou bij aan? Trek eens een aantal van die items uit de kast en leg ze op je bed. Pak dan een aantal neutrale items en probeer zo combinaties te maken. De gekleurde broek met een zwarte sweater, de blouse met een colbertje erover. Stroop de mouwen op voor een toch wat casual look.

Ook het mixen en matchen van verschillende stijlen kan heel goed uitpakken, stoer en chique, boho en van nu. Wil je echt uit je comfortzone stappen? Kies dan meerdere spullen van de ongedragen stapel en creëer hier een outfit mee. Kleuren kunnen op verschillende manieren bij elkaar passen. Ton sur ton, color-blocking of juist streepjes combineren met bloemetjes. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan. Uiteindelijk kan alles, als jij je er maar goed in voelt!

Zin in meer mode? Lees hier over 5 veelvoorkomende fouten tijdens het shoppen!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?