Creatief: Een tipi tent voor je kat maken
23 mei 2017 

Creatief: Een tipi tent voor je kat maken

Tipi tent voor kat maken

Zo’n toffe tipi tent maak je misschien net zoveel voor je kat, als voor jezelf. Wat sommige dingen zijn nou eenmaal te leuk om links te laten liggen. En zelfs voor de minder creatieve onder ons, deze tipi heb je in een handomdraai gemaakt.

Benodigdheden:

– 5 lange stokken (te koop bij een bouwmarkt)
– Stuk stevig touw
– Gekleurde deken of stuk stof
– Een (fleece)dekentje waar je kat op kan liggen
– Evt. gadgets of knuffels ter decoratie

Aan de slag

We zouden je graag willen uitleggen hoe je een perfecte knoop moet maken om de stokken zo goed mogelijk bij elkaar moet houden, maar helaas zijn we nooit aangenomen bij de woudlopers. Maar niet getreurd, je kunt de 5 stokken goed bij elkaar houden door deze eerst tegen elkaar aan te zetten, zodat ze elkaar in feite al in balans houden. Vervolgens ga je met een lang stevig stuk touw op allerlei verschillende manieren wikkelen om het gedeelte waar de stokken bij elkaar komen. Ga onderdoor en bovenlangs, bij alle hoeken. Staat hij stevig? Dan kun je het doek er omheen draperen en bovenin vastmaken met een veiligheidsspeld.

Tot slot leg je zijn favoriete kleedje er in en eventueel wat speeltjes. Je kunt de tent decoreren met leuke indianen pijlen (zoals wij gedaan hebben) of met een ledverlichting. Et voila!

tipi-katten

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?