(hoofdgerecht voor 2 vriendinnen)
Ingredinten
- 2 kleine courgette,
- 1 grote rode ui (of 2 kleintjes)
- 2 teentjes knoflook,
- 2-3 (roma) tomaten,
- 1 groot blik tonijn , op water (ca 200 gram),
- olijfolie,
- peper en zout,
- paar takjes verse oregano (of 1/2 theelepel gedroogde kruiden),
- evt. wat geraspte Pecorino kaas.
Extra:
- julienne rasp/schiller,
- wokpan.
Bereidingstijd:
10 minuten.
Bereidingswijze:
- Was de courgette en schil de zijdes met een julienne rasp. Hiermee krijg je prachtige dunne reepjes, en ziet de courgette er uit als spaghetti. Zet de courghetti daarna apart.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflooktenen en pers deze uit. Was de tomaten, verwijder de zaadjes, en snijd in blokjes. Open het blikje tonijn en giet slechts een deel van het water af.
- Verhit een scheutje olie in de wokpan, en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur, todat deze glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Het zal een beetje gaan pruttelen, maar blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Giet de tonijn + een beetje water uit het blik erbij, en roer nog een keer goed om. Voeg de courghetti toe en blijf roeren (lekker wokken!) totdat de courgette zacht wordt, maar niet tot pap koken.
- Breng op smaak met peper, zout en de oregano, roer nog een laatste keer door, en serveer er eventueel een beetje geraspte Pecorino bovenop.
Eet smakelijk!