CityGuide: de leukste adresjes in Amsterdam-West
13 juli 2015 

CityGuide: de leukste adresjes in Amsterdam-West

SHOPPEN

Jutka & Riska

n van de leukste kledingzaken van Amsterdam is Jutka & Riska. Een fijn boetiekje met kleding van eigen ontwerk, en van andere jonge ontwerpers. Doordat de collectie zo vaak wisselt, kun je niet vaak genoeg even langswippen bij deze topwinkel

Bilderdijkstraat 194 – www.jutkaenriska.nl

Friday Next

Een toffe concept store op gebied van interieur en andere hebbedingen. Een heerlijke plek om inspiratie op te doen en even weg te dromen. Het is de plek om naar huis te gaan met iets wat je graag wilde, maar jezelf eigenlijk niet gunde. Neem ook even een koffie in het Friday Next Caf.
Overtoom 31 – www.fridaynext.com

Local Goods Market

Iedere zaterdag van 12.00 uur t/m 17.30 uur ben je in de centrale hal van het complex de Hallen uitgenodigd voor de Local Goods Market. Hier worden, zoals de naam al doet vermoeden) alleen locale food- en non-food artikelen verkocht. Van leuk kinderspeelgoed tot heerlijke jam: het is een feestje om over de Local Goods Market te slenteren.

Hannie Dankbaar Passage 33 – www.facebook.com/localgoodsweekendmarket

localgoods

KOFFIETIJD

Baksels

De lekkerste homemade taartjes van Amsterdam-West koop je bij Baksels. Wanneer je de winkel binnenstapt komt de geur van vers gebakken taart je al tegemoet. Neem plaats op het kleine terras voor de deur, of in de winkel zelf. Kop koffie erbij en smullen. Gelukkig kun je ook taart kopen en dus kun je voor het thuisfront ook een kleine verrassing meenemen. Tip: de rasberry-brownie-cheesecake is echt onsterfelijk lekker!

Bilderdijkstraat 201 – www.baksels.nl

Bilder & Declercq

Bilder & Declercq is meer dan een leuke plek voor een kop koffie. Het is een mini-supermarkt waar je receptenkaarten + de exact benodigde ingredinten koopt. Elke week veranderen de recepten, en dus kun je je winkelmandje weer vullen met andere heerlijke diners. Maar plof ook zeker op de bank neer voor een goede cappuccino.
De Clercqstraat 44 – www.bilderdeclercq.nl


Berry

Een andere hippe kleine koffiebar is Berry. Ideaal voor ontbijt, lunch en tussendoortje. Een kleine keuze aan zoete lekkernijen gecombineerd met gezonde sapjes. Het beste van beide werelden. Berrys is klein maar fijn.

Bilderdijkkade 27 – www.berryamsterdam.nl

berry-adam

FOOD

Pizzeria YamYam

Een klassieker onder de locals, minder bekend bij de toeristen. Maar reserveren is bij deze populaire pizzeria aan de Frederik Hendrikstraat een must. De kaart is vrij uitgebreid met heerlijke pizas en pastas. Toch is er eigenlijk maar 1 keuze. De pizza YamYam is een absolute aanrader. Niemand kan deze weerstaan!

Frederik Hendrikstraat 88-90 – www.yamyam.nl

Spaghetteria

Soms zijn simpele concepten des te sterken. De Spaghetteria is daar een perfect voorbeeld van. Geen voorgerechte, vijf pastas en voor dessert alleen keuze uit tiramishu of een sgropino. Maar alles is even heerlijk bereid. De lange tafels (gewoon aanschuiven waar plek is) maken de sfeer daarbij levendig en gezellig.

Jan Hanzestraat 32 – www.spaghetteria-pastabar.nl

Bar Spek

De gezelligste plek voor lunch, borrel of etentje is Bar Spek. Officieel heeft het de naam kroeg, maar daar doe je Bar Spek ernstig te kort mee. Ja, het is er minstens zo gezellig, maar het eten is er ook nog eens verdomd lekker. Vergeet niet vooraf het spekplankje te delen. Ook qua interieur is Bar Spek een verademing. Mooie combi van modern, industrieel en vintage. Go there!

Admiraal de Ruijterweg 1 – www.barspek.nl


barspek

ZON & TERRAS

Razmataz

De rotonde van het Hugo de Groot plein wordt steeds voller. Het is bijna niet meer mogelijk om te kiezen tussen de vele toffe restaurantjes. Een klassieker is Razmataz. Vanwege het zonnige terras en de lekkere (net iets exclusievere) hapjes is Razmataz een absolute favoriet in Amsterdam- West.
Hugo de Grootplein 7-15 – www.razmataz.nl

Pacific Park

Velen kiezen voor het Westergasterras. Maar voor een iets alternatievere vibe ben je bij Pacific Park aan het juiste adres. Goede muziek, simpel maar lekker eten en een fantastisch zonnig terras. Laat de zomeravonden maar komen!

Polonceau-Kade 23 – www.pacificparc.nl

Du Cap

Op steenworp afstand van de Hallen vind je het super fijne terras van Du Cap. Weet je hier een plekje te bemachtigen? Geniet dan van de zon, een wijntje en een mediterraans borrelhapje. Voor uitgebreid dineren kies ik niet voor Du Cap. Maar de prijs voor het beste terras zou zo maar eens richting Du Cap kunnen gaan.
Kwakersplein 2H – www.du-cap.nl

Have fun in Amsterdam-West!

Liefs,

Lenneke

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?