Citroen Brownie Cake

citroen-brownie

recept-limoen-citroen-brownie-cake
Benodigdheden:
Het recept voor citroen brownie cake is vrij simpel. Waar het op neerkomt is het bakken van twee verschillende cakes en deze samen te voegen. Het geen wat je hiervoor nodig hebt zijn de benodigdheden voor het maken van een citroen beslag en een brownie beslag. Je kan net zoals ik voor de makkelijke weg kiezen en gebruik maken van bakmixen, maar wanneer je alles vanaf het begin wilt maken verwijs je ik door naar de echte koks voor de recepten van citroencake en brownies.

Bereidingswijze:
De eerste stap is het maken van een citroencake volgens normaal recept (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking of de bovenstaande link). Eenmaal het beslag gemaakt en de bakvorm in de oven gezet, is het wachten totdat de cake klaar is. In de tussentijd kan het beslag van de brownies worden bereiden. Na de nodige baktijd is de citroencake klaar en kan uit de oven worden gehaald. De cake kan gelijk uit de springvorm worden gehaald. Afkoelen is niet nodig.
Nu komt het belangrijkste gedeelte! De citroen-brownie is opgedeeld uit verschillende lagen. Om en om een laag brownie en een laag citroencake. Om dit effect te krijgen snij je de gebakken citroen cake in horizontale plakken van ongeveer een centimeter dik. Doe het browniebeslag en de citroencakelagen om en om in de springvorm. Begin en eindig met het browniebeslag (netzoals bij een lasagne). Bak de cake in de oven volgens het brownie recept. Ondertussen kan je de resterende citroencake (zoals de toplaag) lekker oppeuzelen. Laat de citroen-brownie na het bakken afkoelen op een rooster.

fruit-met-brownie recept-limoen-citroen-brownie-cake2brownie-recept

De brownie smaakt heerlijk zoet naar de chocola maar heeft een vleugje fris van de citroen. Een zeer geslaagd expiriment vind ik het. Zeker een aanrader. Daarnaast is het bij het aansnijden van de cake, heel leuk om de horizontale strepen te voorschijn zien te komen.

Heb jij een nog een leuke tip voor een variatie op brownies?

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?