Ingrediënten
Voor de cakejes
- 250 gram gepureerde bieten
- 200 gram olie
- 200 gram donkere basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels cacao
- 200 gram pure chocolade
- 3 eieren
Voor de saus
- 200 gram slagroom
- 100 gram melk
- 200 gram pure chocolade
Benodigdheden
- weegschaal
- 2 kommen
- mixer
- mini tulband bakvorm
- steelpan
- lepel
Weeg om te beginnen eerst alle ingrediënten af en verwarm de oven voor op 180 graden.
Voor de bieten heb ik gekookte bieten uit een pakje gebruikt en deze gepureerd met de staafmixer. Meng dan alle droge ingrediënten samen, de suiker, bloem, bakpoeder en cacao. In de andere kom klop je de eieren los en doe daarbij de bieten en olie. Mix dan het droge mengsel beetje bij beetje bij dat van de bieten. Hak dan de chocolade in stukjes, niet te klein want dan smelten ze weg. Net groot genoeg dat je ze straks nog terug zult vinden in de cake. Doe dan ook dit door het bietenbeslag. De tulbandvorm die ik hiervoor gebruik is van siliconen en hoeft niet worden ingevet. Gebruik je een metalen vorm? Doe dit dan wel zodat de cakejes er straks gemakkelijk uit komen. Vul alle vormpjes met het beslag, dit is genoeg voor zo’n 16 mini tulbandjes. Stop ze dan in de oven voor zo’n 20-25 minuten.De ultieme test blijft natuurlijk met een prikker kijken of deze er droog uit komt waaruit blijkt dat de cakejes gaar zijn.
Terwijl de cakejes in de oven staan, kun je beginnen aan de chocoladesaus. Neem een steelpan en breng hierin de room en melk aan de kook. Als dit zover is, haal dan de pan van het vuur en smelt de chocolade erdoor. Blijf hierin roeren, in het begin lijkt het nog nergens op, maar je zult zien dat het vanzelf een mooie chocoladesaus wordt!
Als de cakejes klaar zijn, laat ze dan even afkoelen en haal ze voorzichtig uit de mal. Wanneer ze genoeg afgekoeld zijn kun je ze in de chocoladesaus dopen. Je zult zien, eigenlijk vooral proeven, dat de tulbandjes smeuiger zijn dan de meeste chocolade cake recepten. Deel de cakejes uit en kijk maar eens of iemand het verrassingsingrediënt….de bietjes….kan proeven!