Leuk om te doen: Jouw Chinese horoscoop berekenen
27 december 2023 

Leuk om te doen: Jouw Chinese horoscoop berekenen

Astrologie, sterrenbeelden en horoscopen.. het lijkt steeds populairder te worden. Het is natuurlijk ook best wel interessant, als je hoort wat je er allemaal uit kunt halen. Zeker als je jouw specifieke geboorteplaats en geboortetijd eraan toevoegt, dan is zo’n uitleg super gedetailleerd.

Ook zien we de Chinese sterrenbeelden steeds vaker voorbijkomen, maar hoe werken deze nou eigenlijk? Wij hebben een pagina gevonden waar je je dierenriem kunt opzoeken, zodat je jouw Chinese horoscoop kunt berekenen en begrijpen. We zullen hieronder uitleggen hoe het in zijn werk gaat.

12 dieren

Volgens de Chinese horoscoop heb je 12 dierenriemtekens, te weten: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Elk dier is gekoppeld aan een bepaald geboortejaar en heeft specifieke eigenschappen. Zo’n dierenriem zou, volgens dit geloof, invloed hebben op je karakter en levenspad.

5 elementen 

Elk geboortejaar wordt gecombineerd met één van de 5 elementen: Water, Vuur, Aarde, Metaal en Hout. De combinatie van een dierenriem met zo’n element, maakt dat jouw geboortejaar dan ook gedetailleerd kan worden uitgelegd.

2024 jaar van de draak

De Chinese jaartelling begint elk jaar op een andere datum. In principe start het wel altijd in januari of februari. Komend jaar, 2024, is het jaar van de draak en start op 10 februari 2024.

De draak staat voor kracht, succes en voorspoed. Dat is mooi voor degene die in het jaar van de draak geboren zijn/worden, maar komend jaar kunnen we er allemaal een beetje van mee profiteren. Want dit zal de energie zijn, die volgens dit geloof, in de kosmos, zal heersen. Pluk er de vruchten van!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?