Broccoli is ook een superfood
06 april 2014 

Broccoli is ook een superfood

Wat zijn superfoods?

De zogenaamde superfoods hebben volgens specialisten geneeskrachtige eigenschappen. Ze bevatten buitengewone hoeveelheden voedingsstoffen. De meeste gezonde voedingsmiddelen hebben 2 of 3 bijzondere eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn, superfoods bevatten vaak 12 of meer bijzondere eigenschappen. Het unieke en tevens kenmerkende aan de superfoods is dat deze voedingsmiddelen enorm rijk zijn aan mineralen, vitaminen, aminozuren en antioxidanten. Superfood is een marketing naam, het zijn namelijk producten die we al jaren eten maar vaak niet kennen omdat ze in het buitenland worden geteeld. Inmiddels mag het product volgens de EU niet meer aangeduid worden als superfood want volgens hen bestaat er geen wondervoeding. En vaak betaal je veel te veel geld voor de zogenaamde superfoods.

Suikerdip

We weten inmiddels allemaal dat we niet altijd even gezond eten en zo zijn we met ons allen steeds bewuster van wat we eten. Vandaar dat de superfoods misschien nu wel zo hip zijn. Met zo’n bakje Goji Bessen kan je dat stuk taart immers verantwoorden of niet. Het verschil is dat een stuk taart je even een voldoening geeft maar na een tijdje daalt je bloedsuikerspiegel weer en voel je moe waardoor je vaak weer naar iets zoets grijpt. Zo blijf je in de ongezonde cirkel die een suikerdip heet.

Eet maar normaal dan doe je gek genoeg

Je bent dus wat je eet, wordt er weleens gezegd. Maar of je van superfoods nu echt beter in je vel gaat zitten? Het zal een combinatie zijn. Het is gewoon belangrijk dat je genoeg vitaminen, mineralen en goede vetten binnenkrijgt. Broccoli, tomaten, sinaasappelen, groene thee, bosbessen hebben ook een goede werking en vallen inmiddels ook onder de zogenaamde ‘superfoods’. Broccoli bijvoorbeeld, herbergt enorm veel goede bio-voedingsstoffen, meer dan enig ander soort groente en heeft heel weinig calorien, dus ook nog eens goed voor het afslanken!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?