Broadchurch

Tijdens de opnames werd het plot goed geheim gehouden. Alle acteurs hebben een geheimhoudingsclausule moeten ondertekenen om de gebeurtenissen van de populaire Britse tv-serie geheim te houden. De scripts werden ook pas later uitgedeeld voorzien van een uniek watermerk zodat er achterhaald kon worden wie er zou lekken. Alle acteurs en actrice wisten van te voren niet wie de dader was. Iedereen kon de dader zijn van de moord op Danny. Behalve de actrice die Danny’s moeder speelt, Beth Latimer, ze wilde graag weten of ze de paniek en haar verdriet moest spelen of dat ze echt overvallen werd door het nieuws.

Latimer Broadchurch

Vooral de diepgang in deze tv-drama sprak mij enorm aan. Ik vind veel Engelse series erg goed, maar dit is echt wel een topper. De acteurs en zeker ook de jongere spelers zijn erg goed. De karakters zijn erg geloofwaardig. Je voelt het verdriet van de familie maar ook van de rest van het dorp. Je leeft zo enorm mee, maar je raakt ook nieuwsgierig. Wie heeft de moord op zijn of haar geweten? Je gaat mensen verdenken en van personages houden, waarvan je dat hoopt dat zij het niet hebben gedaan.

familie Latimer

De serie draait om de familie Latimer en de familie Miller. Vader Mark, moeder Beth en de oudere zus van Danny Chlo hebben hun hoop gevestigd op hun vriendin en politieagent Ellie Miller. Zij gaat na de geboorte van hun jongste zoon Fred weer aan het werk. Haar man Joe runt het huishouden en zorgt voor hun twee kinderen Tom en Fred. Tom, de beste vriend van Danny, worstelt met het verdriet maar ook met schuldgevoelens. Heeft Tom ook iets te verbergen? De familie Latimer wordt overspoeld met media aandacht maar er komen ook allerlei geheimen naar boven. Waar was vader Mark toen zijn zoon niet meer in zijn bed lag?

Je leert ook de rest van het kustplaatsje kennen. De krantenverkoper waar Danny werkte, de journalisten van Broadchurch, de vrienden van Mark en Beth, de hoteleigenaresse en de dominee. Gedurende het seizoen vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats, maar het einde zal je compleet verrassen.

dominee De serie is in Engeland razend populair en is in Nederland en Belgie ook erg goed ontvangen. BBC America heeft de serie ook uitgezonden maar daar is Broadchurch minder populair. Engelse en Amerikaanse serie kunnen erg verschillen, er zijn weinig Engelse films of series die het in de Verenigde Staten goed doen. Harry Potter, James Bond en Mister Bean zijn uiteraard uitzonderingen op de regel. Waarin Amerikaanse films of series sneller gaan en dus minder diepgang bieden, zullen Britse films of series meer de tijd nemen om het verhaal te vertellen en dat kan ik erg waarderen.

De serie zit vol met bekende Britse acteurs. Acteurs die in Groot-Brittanni vooral bekend zijn van tv-series maar er zitten ook een aantal Harry Potter-acteurs in. Een sterrencast dus.

Danny Latimer

Seizoen 1 begint met een dubbelaflevering. Inmiddels zijn er twee seizoenen gemaakt en beide seizoenen zijn in Nederland te zien op RTL. Je kunt seizoen 1 nu zien op Netflix. Bekijk de trailer van seizoen 1 hier en ik weet zeker dat je de serie helemaal wil bekijken. Zoals je misschien al merkt in dit artikel ben ik erg enthousiast over Broadchurch. De serie is superspannend, verrassend, onvoorspelbaar, duister en gewoon steengoed.

IMDb geeft de serie een 8,4 maar ik geef de serie wel een dikke 9. Een echte aanrader als je dol bent op Britse series.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?