Brei jij al?

Sjaals breien

Een sjaal is vermoedelijk het meest gebreide object. Zeker beginnende breiers kiezen voor een recht-toe-recht-aan patroon. Recht en averecht breien lukt nog, maar meerderen en minderen is nog een stapje te ver.

In Sjaals breien van Hlne Lesger staan 22 patronen voor sjaals. Een prima boek om mee te starten als je sjaals wilt breien om te oefenen. Maar ook gevorderden kunnen hiermee hun hart ophalen, want zodra je kabels en ajour kunt breien, zijn in dit boek zeer leuke patronen te vinden.

Gebreide dieren Knuffels breien is een ander verhaal. Daarvoor is het handig als je een paar sjaals achter de rug hebt. En ook is het hiervoor noodzakelijk dat je patroonbeschrijvingen kunt lezen en afkortingen begrijpt.

Maar, mochten de afkortingen nog abracadabra voor je zijn, in dit boek staan ze uitgelegd op pagina 124.

Het boek Gebreide dieren van Sarah Keen is fantastisch! Zelden zulke mooie patronen gezien van gebreide knuffels. En de dieren zien er zo schattig en knuffelbaar uit, een feestje om te breien.

Noors breienArne & Carlos, de Noorse mannen die de wereld veroverd hebben met hun breiwerken. Zij zijn er mede voor verantwoordelijk dat breien weer hot is, omdat ze breien nieuw leven in hebben geblazen. Alleen al door te laten zien dat breien niet alleen voor vrouwen is!

Hun boek Noors breien is kleurrijk en staat bomvol verschillende patronen. Truien, sokken, wanten en zelfs onderzetters en pannenlappen. De karakteristieke Noorse prints zien er geweldig uit, maar vergis je niet Ze zijn niet simpel! Een beetje brei-ervaring is wel gewenst.

______

Beschreven boeken koop je bij je plaatselijk boekhandel, BOL of de uitgeverij. Of leen je in de bibliotheek bij jou in de buurt.

Noors breien – Arne Nerjordert en Carlos Zachrison – uitgeverij Tirion – 19,95

Gebreide dieren – Sarah Keen – uitgeverij De Lantaarn – 15,-

Sjaals breien – Hlne Lesger – Forte Uitgevers – 14,95

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?