Borstvoeding in het openbaar? 5 tips om problemen te voorkomen!
07 juli 2015 

Borstvoeding in het openbaar? 5 tips om problemen te voorkomen!

1. Plannen.
Ben je van plan een locatie te bezoeken, waar je grote kans hebt om moeders met jonge kinderen tegen het lijf te lopen? Zoals bijvoorbeeld een park of een kindervriendelijke horeca gelegenheid. Probeer je bezoek dan zo te plannen, dat je de minste kans hebt om voedende moeders tegen het lijf te lopen. Bijvoorbeeld na 20:00 uur.

2. Kleed je fatsoenlijk.
Draag een sjaal of een capuchon. Op die manier heb je altijd iets voor handen om je ogen mee te bedekken, wanneer je het toch lastig vindt om je ogen af te houden van een baby die bij zijn moeder drinkt. Staren is immers erg onbeleefd dus je kunt maar beter voorbereid zijn!

3. Oefen je blik.
Ga eens voor de spiegel staan en probeer je voor te stellen dat je een voedende moeder ziet. Oefen net zo lang tot je gezicht niet meer die geshockeerde indruk heeft. Perfectioneer je look net zo lang tot dat je een volledig neutrale indruk hebt. Je kunt een vriend of vriendin vragen om je gezichtsuitdrukking te beoordelen.

4. Wees discreet.
Vestig zo min mogelijk de aandacht op jezelf. Hoe meer je de nadruk legt op je afkeurende houding, des te meer kans je loopt om een confrontatie uit te lokken.

5. Zoek een rustig plekje op.
Als je merkt echt moeite te hebben om je commentaar op een borstvoedende moeder voor je te houden, zoek dan een afgelegen plekje op waar je even je onvrede kunt uiten. Vrijwel iedere openbare gelegenheid heeft een toilet of ,als je in en winkel bent, zoek dan een pashokje op. Je kunt daar in alle rust je gal spuwen. Mochten eerder genoemde opties niet voor handen zijn, dan kun je wellicht in je eigen auto gaan zitten. Het is natuurlijk wel wat krap en onhandig, maar het is het zeker waard om hiermee een vervelende confrontatie te vermijden.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?