Boekenfans opgelet: 5x de mooiste bibliotheken
10 mei 2017 

Boekenfans opgelet: 5x de mooiste bibliotheken

New York public library in Amerika

Tussen de 42ste en vijfde straat in New York bevindt zich de openbare bibliotheek van New York. Met zijn honderdenzes jaar is het een echte must-see, waar je kunt verdwalen tussen de miljoenen boeken. Het merendeel van de bibliotheek is van hout en marmer en geeft je dat authentieke bibliotheek gevoel. Bevind je tussen de locals en struin een dag langs alle mooie pareltjes die de boekenwereld te bieden heeft. De bibliotheek huisvest tevens meerdere historische boeken, zoals de gutenbergbijbel en een paar unieke exemplaren van Isaac Newton werk. https://www.flickr.com/photos/lightwerk/3940074992/

Oxford University library in Engeland

Iets dichter bij huis, maar zeker niet minder mooi. De universiteit van Oxford staat al jaren bekend om haar onderwijs, maar dat er ook een ware schat achter de deuren van de universiteit schuil gaat zal niet zo bekend zijn. De bibliotheek die twee verdiepingen hoog is heeft een echte authentieke uitstraling, door de houten boekenkasten en reling. De bieb is te bezoeken door middel van een tour.

https://www.pexels.com/photo/library-university-books-students-12064/

De openbare bibliotheek van Amsterdam

Ook in ons eigen land hebben we een aantal mooie bibliotheken, zoals de bibliotheek in het Canisius college in Nijmegen maar ook de openbare bibliotheek in Amsterdam. De bieb in Amsterdam is een echte verzamelplaats geworden voor boekenliefhebbers. Door de cirkelvormige boekenkasten kun je uren lezen terwijl je met je rug tegen de boekenkast leunt. De bibliotheek bezit over meer dan n miljoen boeken. Leuk detail, als je lid bent van een andere bibliotheek dan kun je bij de bibliotheek in Amsterdam gastlenen. Dit betekent dat je een pas aanmaakt voor twee euro en zo een boek kunt lenen zonder lid te worden. Perfect voor een zonnige middag in het Vondelpark.

https://www.flickr.com/photos/mortenogmette/4979109701/

Stuttgart bibliotheek in Duitsland

Loop je liever door een moderne, hightech bibliotheek dan is de bibliotheek van Stuttgart the place to be. De bibliotheek lijkt een evenbeeld van een Escher schilderij. Oneindigende trappen, een smetteloze witte ruimte en miljoenen boeken. Er is ook genoeg ruimte om je even terug te trekken met je favoriete boek. De bibliotheek is vrij te bezoeken en als je na het beklimmen van al die trappen zin hebt in een kop koffie dan bevindt zich op de bovenste verdieping ook een restaurant.

https://www.flickr.com/photos/jwltr/11225457295/

St. Florian bibliotheek in Oostenrijk

De geschiedenis induiken kun je doen door middel van de boeken in een bibliotheek maar ook door de bibliotheek zelf. Maak kennis met de St. Florian bibliotheek in Oostenrijk. Een bibliotheek geheel in de barokstijl. In totaal huisvest de bibliotheek 150.000 boeken waarvan er zestigduizend van voor 1900 zijn. Vergeet niet om ook even naar het plafond te kijken, naast de vele boeken speelt zich daar ook nog een verhaal af door middel van schilderingen. https://www.flickr.com/photos/dorena-wm/4825487277/in/photolist-8mpTfv-6ddgwk-6dczik-6dhxqd-6dbeSZ-6d6JJy-6dboqZ-6dbicM-6dbmn8-6d6pAg-6d6p8X-6dhqSf-6d6u3X-j7MbBg-6d6hkp-6hQwJ3-6hQvk5-9icDhG-6hLnnZ-6d6ncR-6hLn7Z-dqAnfz-9ydR4n-crnAkJ-dqAze7-9AufRu-6d6tjX-6d6Kys-6d2J8X-6d6Uqu-6dgPaJ-emy5bA-6dfp3q-crnDBQ-6dbnYK-9i9yo6-6dbnd6-6dauXd-6dgLqu-6dfxME-9ydR6X-crnA1N-6dazL3-6dgxdq-aEyvk2-6df1GA-6dhtM9-6dayDh-6d2LzF-6d6RtU

Foto’s met dank aan: Ray Weitzenberg, Tams Mszros, Tofsrud, Jwltr Freiburg en Renate Dodell

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?