Body: Vooruitgang boeken zonder spierpijn
26 september 2015 

Body: Vooruitgang boeken zonder spierpijn

Opwarmen
Opwarmen is onmisbaar, al duurt het maar 10 minuutjes. Het zorgt er namelijk voor dat je jouw spieren voorbereidt op de inspanningen die komen gaan. Tijdens een warming-up wordt de bloedsomloop gestimuleerd en daardoor zijn je spieren goed doorbloed en minder kwetsbaar. Minder kwetsbaar = Minder kans op blessures en spierpijn. Kom maar op met die warming-up!

Afkoelen
Naast het opwarmen van je spieren is het natuurlijk net zo belangrijk om jouw spieren langzaam af te laten koelen. Daarom raad ik je aan om de intensiteit van jouw training de laatste 10 minuten langzaam af te bouwen. Dit zodat je lichaam weer tot rust kan komen en afvalstoffen uit je spieren kan afvoeren. Zeg maar dag tegen spierpijn.

Stretchen
Nadat je je lichaam langzaam hebt laten afkoelen, ben je nog niet klaar, want ook stretchen is super belangrijk. Door te stretchen maak je je lichaam leniger, zorg je dat je lichaam sneller herstelt en dat je de volgende dag geen stijve spieren hebt.

De douche in jij!
Wat is er nu fijner als een warme douche na een training? En dat ook nog eens voor een goed doel! Al dat warme water kan zorgen voor een verhoging van de doorbloeding, wat zorgt zorgt voor minder spierpijn. Extra genieten van die warme douche dus!

Hoe zorg jij ervoor dat je minder spierpijn hebt? Tips & tricks zijn welkom 🙂

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?