Bidden om stil te staan

Momenten inlassen

Christenen bidden en danken vaak voor hun eten. Ik doe het ook wel eens in n. Bidden, en danken. Velen zullen dit ouderwets vinden, maar ergens past het helemaal bij ‘minfullness’, iets wat helemaal hip is tegenwoordig. Het moment voordat je gaat eten las je een rustmoment in. Je staat even stil bij het feit dat je eten hbt, en wat je eet… Het feit dat eten goed doet voor je lichaam. Dankbaar zijn… Zo’n eetmoment is voor mij even een kort mindfull momentje.

Mindfull, helemaal anno

De dag beginnen met gebed of voor jou meditatie. Een momentje rust. Hoeveel mensen starten de dag niet met yoga? ‘Als het enige gebed dat je in je leven zou zeggen dankjewel was, was dat al voldoende’, schreef Meister Eckhart in de Happinez. Mooi. Ooit last ik ergens dat relatie’s waar mensen voor elkaar bidden langer bestaan hebben. Je zoekt het geluk voor de ander, daar vraag je bijvoorbeeld om in gebed of meditatie. Ik bid bijvoorbeeld elke ochtend voor de mensen om mij heen, stuk voor stuk, dat ze die dag krijgen wat ze nodig hebben. Moed, hoop, geduld, liefde… Wat dat ook moge zijn.

Groter geheel

Een psalm zegt ‘Tel uw zegeningen’, en dat is heel goed om te doen. Want als je begint met tellen, zie je dat er veel zegeningen zijn. Sommige geloven doen het tellen heel bewust, met een rozenkrans of een gebedssnoer. Bidden en mediteren is je klein durven maken. Inzien dat je maar een klein deel bent van een groter geheel. In sommige religie’s knielen de mensen, pure overgave… Net zoals mensen die houding aannemen bij Yoga. Zo dicht bij de aarde, wie word dan niet nederig en dankbaar. Voor mij zijn deze momenten heel belangrijk. Ik stap de deur uit in de drukte van alle dag, je word al snel opgeslokt. Soms kom ik erachter dat ik op mijn gebed voor het eten na weinig gebeden heb, ik merk dat ik die rust dan echt mis.

Wat is jouw manier van stil staan?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?